OVO JE NAJVEĆA MISTERIJA U SLUČAJU SAMOUBISTVA HRVATA U HAGU!

Autor: Republika

Svet

29.11.2017

14:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je general Slobodan Praljak nakon izricanja presude popio otrov u haškoj sudnici i preminuo zbog posledica uzimanja istog, društvene mreže su se "usijale" od komentara njegovog čina. Mnogi komentarišu njegov postupak, a svi se pitaju samo jedno - kako je mogao da unese otrov u sudnicu i ko mu je supstancu dostavio u zatvor.

Foto: pixabay.com
Ko mu je dao otrov?

Novinarka Al Džazire Balkans Arduana Pribinja napisala je kako je Praljak svojim činom dokazao da je kukavica.

Jedan se tviteraš pod nadimkom Lord Bistua Nova zapitao kako je uopšte moguće da je Praljak uneo otrov u sudnicu.

Novinar bosansko-hercegovačkog lista Dnevni Avaz Sead Numanović podsetio je na Tviteru kako je Praljak, nezavisno od ishoda navodnog pokušaja samoubistva u sudnici, osuđen na 20 godina zatvora za ratne zločine.

Novinar ugledne agencije France Presse David Vujanović napisao kako bi bila "katastrofa" za Haški sud ako je Praljak zaista popio otrov u sudnici i ako od toga umre, prenosi Index.hr.

- Nema detaljnog pregleda celog tela, pogotovo kada na to ne upućuju neke indicije da bi ih trebalo biti - pojasnio je Mikuličić za tportal, a preneo telegraf.rs.

RepublikaFoto: youtube.com/Index.hr
Slobodan Praljak

Praljak je bočicu tako bez problema mogao u sudnicu da unese recimo u cipeli.

Postavlja se pitanje ko mu je otrov dostavio u pritvorsku jedinicu u Ševeningenu. Mikuličić kaže da svaki pritvorenik ima pravo na posete od strane rodbine, prijatelja, advokata i novinara.

U pritvor niko osim advokata ne može da uđe sa torbom.

- Ako je reč o ovakvoj supstanci, to mu je lako mogao doneti bilo ko, ako je reč o objektu koji ne reaguje na rentgenu i opet, ako nema indicija. Ako je zaista reč o otrovu, to je nemoguće otkriti - kaže Mikuličić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading