MANDIĆ: Ustašoidna gamad je u svim porama današnje Hrvatske!

Autor: Republika

Svet

26.11.2017

14:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Igor Mandić, hrvatski pisac, nema dileme u oceni aktuelnog režima u Zagrebu.

RepublikaFoto: youtube.com/HRPolitika
Igor Mandić

- Mislim da nema nikakve sumnje da je tuđmanovska Hrvatska nastavak Pavelićeve NDH drugačijim sredstvima - rekao je Mandić u intervjuu nedeljniku Globus. On je objasnio da je Tuđman "obavio ono što Pavelić nije stigao - očistio Hrvatsku od Srba".

- To je najstravičniji rezultat Tuđmanove vladavine koju su nastavili svi njegovi naslednici, jedan po jedan, dozvoljavajući prodor ustašoidne gamadi kroz sve pore hrvatskog društva. Na primedbu novinara Globusa "Ali, vraćamo Srbe, godinama..." Igor Mandić je odgovorio:

- Ha, ironija istorije. Koliko smo Srba isterali, toliko se Hrvata odselilo. Tu nam je istorija pokazala od šake do lakta. Nismo znali šta će da nam se desi. Mislili smo da smo pobedili kada smo uspeli što isterati, što pobiti Srbe u Hrvatskoj. Taj je broj smanjen sa nivoa nacionalnog entiteta skoro na nulu, na beznačajni procenat bednog stanovništva. Izgledalo je da su Hrvati pobedili i onda, šta se dogodilo? Hrvati su se iselili iz Hrvatske! Otprilike u istom broju Hrvatska je izgubila Hrvata koliko je isterala Srba - zaključio je Igor Mandić u intervjuu Globusu. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading