STUDENTI IZ SRBIJE NAPADNUTI U MOSTARU

Autor: Republika

Svet

24.11.2017

23:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Studenti iz Srbije napadnuti na Partizanskom groblju u Mostaru. Sa njima su u trenutku incidenta bile i kolege iz Hrvatske i BiH.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Radi se o grupi od dvadesetak studenata, učesnika konferencije o mostogradnji "Valja nama preko", koji su na Partizansko groblje stigli u sklopu obilaska grada, nevezano za Dan državnosti, navodi "Klix.ba".

Studentkinja iz Splita je za "Index.hr" izjavila da ih je presrela grupa od dvadesetak osoba maskiranih šalovima i kapama, i da su ih verbalno izvređali i fizički napali.

- Jedan momak udaren je u lice, a drugi je udaren nakon što je tim istim momcima, dozivajući ih imenom, doviknuo: 'Što to radite, oni su s nama u sklopu fakulteta" - kazala je neimenovana studentkinja.

Studentski savez Univerziteta u Mostaru osudio je napad i izrazio razočaranost reakcijom policije koja je, kako se navodi u saopštenju, reagovala bahato, kazavši da studenti nije ni trebalo da posećuju groblje.

- Studentski savez i studenti Univerziteta u Mostaru podržavaju konferencije poput ove upravo s ciljem da studentima iz drugih gradova i država pokažu kako Mostar nije 'grad slučaj' već kulturno i obrazovno središte Hercegovine, a ovakvi incidenti ruše ne samo ugled Univerziteta u Mostaru, nego i ugled samoga Mostara - dodaje se u saopštenju.

To nije bio jedini napad u Mostaru danas, javljaju hrvatski mediji.

Ranije danas, grupa maskiranih osoba verbalno je napala predstavnike UABNOR i SDP, koji su došli da polože cveće povodom dana državnosti BiH, prenosi zagrebački portal "Indeks".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading