Pada najomraženiji političar u Hrvatskoj!

Autor: agencije, Republika

Svet

05.11.2017

12:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da su parlamentarni izbori u Hrvatskoj sprovedeni početkom novembra HDZ bi bio relativni pobednik sa osvojenih 31,3 posto, što je za 2,2 procenta manje u odnosu na zabeleženi rejting stranke početkom oktobra, kad je iznosio 33,5 posto, rezultati su istraživanja CRO Demoskop.

RepublikaFoto: Tanjug
Andrej Plenković

U redovnom mesečnom istraživanju agencije Promocije plus o društvenim i političkim preferencijama u Hrvatskoj CRO Demoskop, sprovedenom od 31. oktobra do 4. novembra, istivremeno se navodi da je vodeća je opozicionaa stranka, SDP u poslednjem mesečnom istraživanju zabeležila rast izborne podrške koja sada iznosi 22,9 odstou odnosu na 22,1 procenata u oktobru.

Rast izborne podrške zabeležio je i Most na trećem mestu čiji je aktuelni izbor od 8,7 posto za skoro jedan procenat veći od onog pre mesec dana, kada je iznosio 7,8 odsto.

Sledi Živi zid na četvrtom mestu s identičnim rastom od 0,9 procenata, HŠ sa 3,1 odsto i Stranka rada i solidarnost BM 365 na šestom mestu sa 2,3 odsto.

Na vrhu lestvice pozitivnog doživljaja hrvatskih političara treći mesec zaredom se nalazi "Nitko" (niko od političara), odnosno za 23,3 odsto hrvatskih građana nije niti jedan hrvatski političar najpozitivniji, u odnosu na prošlomesečnih 21,7 odsto.

Na drugom je mestu hrvatska predsednica Grabar Kitarović koja je najpozitivnija domaća politička osoba za 14,0 odsto podrške hrvatskih građana, u odnosu na prošlomesečnih 15,3 odsto.

Hrvatski premijer Andrej Plenković se zadržao na trećem mestu s 11,1 odsto podrške.

Na vrhu lestvice negativnog doživljaja hrvatskih političara je hrvtaski premijer Plenković za šta se izjasnilo 20 posto građana, u odnosu na 18,7 odsto prošlog meseca.

Drugo mesto dele "svi političari" kao zasebna kategorija odgovora sa podrškom od 14,3 odsto.

Na trećem mestu je Zlatko Hasanbegović sa 10,9 od, a na četvrtom se zadržao Milorad Pupovac sa 8,7 odsto procenata u odnosu, na 10,1 odsto prošlog meseca.

Smer kretanja zemlje, kao svojevrsni pokazatelj društvenog optimizma, podržava 16,9 odsto građana u odnosu na 17,9 odsto u oktobru.

U ovomesečnom istraživanju 76,8 odsto ispitanika smatra da Hrvatska ide u pogrešnom smeru, u odnosu na 74,4 odsto iz oktobra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading