Kole nije jedini zainteresovan: I SOROŠ BI MERKATOR?

Autor: tportal.hr, Republika

Svet

27.10.2017

10:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako saznaje slovenski Siol.net za otkup je navodno zainteresovan fond Quantum, kojim upravlja poznati investitor i milijarder Džorž Soroš.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Soroš ne miruje na Balkanu

Takođe, Soroš želi da preuzme treću najveću slovenačku trgovačku kompaniju Tuš, za koju njegovi stručnjaci rade dubinsku analizu i pregovaraju s poveriocima, piše RTL. 

Soroš navodno za Merkator nudi 150 miliona evra, što je nešto manje od četvrtine nominalne vrednosti njegova duga. 


Po mnogima kontroverzni investitor, najpoznatiji je po organizaciji "Otvoreno društvo" koja je u poslednjih 40 godina pomagala razne humanitarne, obrazovne i druge projekte širom sveta. 

Nedavno je postala druga po veličini u SAD-u, nakon fonda Bila i Melinde Gejts. U tu svrhu Soroseva organizacija je u razne programe upumpala više od 14 milijardi dolara od 1979. godine, otkada je osnovana. 


Zbog takvih stavova Soroš je često na udaru nacionalističkih političara, a poslednji primer je progon s kojim je suočen u rodnoj Mađarskoj, koji sprovodi tamošnji premijer Viktor Orban.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading