SKANDAL U BOSNI: Braća ubila tri sestre, pa pušteni na slobodu!

Autor: blic.rs

Svet

09.10.2017

20:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Renato Seferović (24), državljanin Italije i BiH, koji je u nedelju uhapšen u Gradiški po poternici Interpola zbog sumnji da je učestovao u podmetanju požara u Rimu u kojem su izgorele tri sestre Halilović, pušten je na slobodu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Monstruozna braća uhapšena u Gradiški, pa puštena/Foto: Ilustracija

- S obzirom da je osumnjičeni državljanin Bosne i Hercegovine i da sa Italijom nemamo bilateralni sporazum o izručenju domaćih državljana, Renato Seferović će biti pušten na slobodu – rekao je sudija Suda BiH Goran Radević, navode sarajevski mediji.

Ernesto Seferović i njegov maloletni brat J. S (15) osumnjičeni da su u blizini Rima u maju ove godine zapalili kamper u kojem se nalazila porodica Romana Halilovića.

Izgorela deca

Tom prilikog izgorele su sestre Elizabeti (4), Angelika (8) i Frančeska. U ovom kamperu živelo je njih 13, ali su Roman i supruga uspeli da spae osmoro dece.

Braću su uhapsili pripadnici Policijske uprave Gradiška u saradnji sa Upravom kriminalistčke policije Banjaluka.

- Po Interpolovoj poternici u nedelju ujutru uhapšene su dve osobe na osnovu međunarodne Interpolove poternice zbog sumnje da su počinili krivično delo teško ubistvo na teritoriji Italije – rekli su u PU Gradiška.

Stariji Seferović je juče sproveden u prostorije Suda BiH koji će doneti odluku da li će on biti izručen u Italiju, dok mlađi brat nije ni doveden pred sud.

Požarom se svetili

Ovo monstruozno ubistvo je potreslo Italiju, pa ne čudi da su informaciju o hapšenju braće Seferovića preneli neki od najzanačjnijih italijanskih medija.

Kao motiv se navodi osveta, jer je duže vremena trajao sukob između romskih porodica Seferović i Halilović.

Upravo prema njihovim informacijama, Renata sa ovim ubistvom povezao je njegov treći brat Šerif, koji je jedno vreme bio prvoosumnjičeni u ovom predmetu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading