Mesić: Srbe bih sredio za par sati; Dodik: Navukao si ustaško odelo

Autor:

Svet

07.10.2017

05:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši predsednik Hrvatske Stjepan Mesić, poznat po tome što poriče ustaške zločine i tvrdi da je logor u Jasenovcu bio "radni pogon gde su ljudi upotrebljeni kao radna snaga", opet je pokazao svoje pravo lice pozivajući na ubistvo Srba! Predsednik RS Milorad Dodik poručuje da se ovakvim izjavama Mesić igra vatrom jer u "njegovoj glavi vlada oluja".

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Poziva na ubijanje

Komentarišući nedavnu izjavu predsednika RS Milorada Dodika da veruje da će doći do otcepljenja Srpske od BiH i da mu niko ne može zabraniti da veruje, da mašta, Mesić je objasnio kako bi on rešio problem eventualne secesije.

U slučaju da dođe do otcepljenja Republike Srpske, trebalo bi da reaguje NATO

Stjepan Mesić, bivši hrvatski predsednik

- Kada bi neko otcepio deo BiH, da se ja pitam, presekao bih koridor i to bi bilo za par sati gotovo. BiH je nedeljiva i na ovom prostoru ta arhitektura je do kraja završena, prema tome, svako ko troši energiju i sredstva na neostvarive ciljeve čini gluposti - kaže Mesić.

Čovek je dugi niz godina na smetlištu istorije, u njegovoj glavi vlada oluja, ponovo bi da ratuje

Milorad Dodik, predsednik RS

VOJNA INTERVENCIJA

Na pitanje gde je u svemu tome međunarodna zajednica, Mesić je odgovorio da je Hrvatska potpisnica sporazuma, te da je njena dužnost da na terenu spreči razbijanje BiH.

- Svako ko bi razbijao BiH morao bi da doživi određenu akciju onih koji garantuju njen opstanak, a u svakom slučaju, to je i Hrvatska - istakao je Mesić, koji je svojevremeno, pred kraj svog mandata, rekao da bi u slučaju da dođe do otcepljenja Republike Srpske trebalo da reaguje NATO.

Govoriti o napadu na RS i njeno presecanje jeste ponovno pozivanje na ono što su radili devedesetih

Milimir Mučibabić, FPN u Banjaluci

Ubrzo potom stiglo je i upozorenje Milorada Dodika Mesiću da se ne igra vatrom.

- Umišljeni mirotvorac Stjepan Mesić opet je obukao ustaško odelo, koje navlači po potrebi i samo kada treba napadati Srbe i Republiku Srpsku ili držati ustaške govore po Australiji - istakao je Dodik.

RepublikaFoto: Tanjug

POLITIČAR PROŠLOSTI

Predsednik RS je konstatovao da bi "taj političar, koji je deo prošlosti i koji je već dugi niz godina ostavljen na smetlištu istorije, u čijoj glavi vlada oluja, ponovo da ratuje, preseca koridore i priziva NATO".

10 GODINA MESIĆ BIO PREDSEDNIK HRVATSKE

- Ipak, zagovornike ratne opcije poput jednog od grobara bivše Jugoslavije - Mesića, na svu sreću, niko ništa i ne pita niti bilo ko drži do njegovog mišljenja - podvukao je Dodik.

Profesor FPN u Banjaluci Milimir Mučibabić za Srpski telegraf kaže da je ovo još jedna u nizu Mesićevih gluposti "izgovorenih iz utrobe rasterećene zdravog razuma i protkane emocijama mržnje prema Srbima".

- Izjavu tog gospodina smatram opasnom i pretećom i očigledno su mu fašizam i nacizam mnogo bliža i isplativija ideologija od drugih. Govoriti o napadu na RS i njeno presecanje jeste ponovno pozivanje na ono što su radili devedesetih - zaključuje Mučibabić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading