Todorić se od hapšenja krije u Srbiji?!

Autor: Republika

Svet

27.09.2017

18:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlasnik hrvatskog koncerna "Agrokor" Ivica Todorić, koji je nedavno optužio hrvatski državni vrh za propast njegove kompanije, mogao bi pobeći u Srbiju ili Austriju kako bi izbegao hapšenje ukoliko bi za njim eventualno bila raspisana poternica, spekulišu hrvatski mediji.

RepublikaFoto: youtube.com/privredni hr
U ogromnim problemima: Ivica Todorić

Kako navodi Index, Todorić je u poslednje vreme vrlo retko u Hrvatskoj i navodno se kreće na relaciji Srbija - Austrija, gde je imao sastanke sa advokatima sa kojima dogovara svoje naredne korake.

Kako objašnjava hrvatski portal, Todorić bi u slučaju da zatraži azil u Srbiji, mogao pravnim putem da, ako ne izbegne, a ono bar produži izručenje.

Naime, Index ističe da Srbije i Hrvatska imaju potpisan sporazum o izručenju, u kome između ostalog stoji:

"Izručenje se neće dopustiti ako osoba čije se izručenje traži uživa azil na državnom području zamoljene države", kaže se u teksu i podseća da su dve zemlje nedavno imale nesporazume oko izručenja Ismaila Morine, koji je 2014. godine upravljao dronom sa zastavom Velike Albanije na stadionu Partizana u Beogradu tokom fudbalske utakmice između Srbije i Albanije.

S druge strane, piše Index, ukoliko Todorić pokušao da se spasi od hapšenja odlazeći u Austriju, stvari stoje drugačije.

Sudeći po slučaju bivšeg premijera Iva Sanadera, koji je u Austriji uhapšen samo dan nakon što je bila raspisana međunarodna poternica, jasno je da Todorić ima male šanse da ostane zaštićen u ovoj zemlji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading