Komandant NATO: Neka se spremi MAKEDONIJA!

Autor: Tanjug

Svet

27.09.2017

09:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Makedonija je sledeća država koja će se priključiti NATO savezu, smatra bivši komandant Alijanse Džejms Stavridis, koji kaže da bi to bio naredni korak ka ujedinjenju i jačanju Balkana.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Makedonija bi već sledeće godine mogla da pristupi NATO savezu

- Nadam se da će Grčka biti u stanju da sa Makedonijom reši spor oko imena, koji će otvoriti vrata za Makedoniju da postane deo NATO. Mislim da će Makedonija da se pridruži Alijansi - rekao je Stavridis za Glas Amerike.

To bi, prema njegovim rečima, bio bi sledeći korak ka ujedinjenju i jačanju Balkana.


I američki potpredsednik Majk Pens je, u ime predsednika Donalda Trampa ranije ovog meseca, u telefonskom razgovoru sa premijerom Zoranom Zaevom ponovio podršku evroatlantskim integracijama Makedonije.

- Pens je rekao da Sjedinjene Američke Države nastavljaju da podržavaju evroatlantske težnje Makedonije i ohrabrio Zaeva da nastavi sa prioritetnim reformama koje će ubrzati put Makedonije u tom pravcu - saopšteno je tada iz Bele kuće.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading