(FOTO) GEJ ĐETIĆI PARADIRALI PODGORICOM

Autor: Republika

Svet

23.09.2017

18:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Podgorici je održana peta po redu Povorka ponosa "Montenegro Prajd 2017" pod motom "Čojstvom protiv nasilja", prenose crnogorski mediji.

RepublikaFoto: twitter.com/PR Centar‏
Gej parada u Podgorici

Učesnici povorke prošetali su se centralnim gradskim ulicama. Okupljeni su prošli Njegoševom, Ulicom slobode i Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog, prenose "Vjesti".

 

 

Okupljeni su poručili da su šetali za sve koji trpe nasilje - psihičko nasilje, nasilje prema radnicima i radnicama, pripadnicima romske i LGBTIQ populacije. Organizatori su se prisutnima zahvalili na hrabrosti i poručili su da treba širiti ljubav, a ne nedela.

Peta povorka u Crnoj Gori je održana uz više mere bezbednosti i protekla je bez incidenata, to je potvrdila i tamošnja policija.

Prema navodima policije, na skupu je bilo oko 300 učesnika.

- Preventivne policijske aktivnosti doprinele su da ovaj skup prodje u mirnoj atmosferi, shodno planu organizatora - saopštilo je crnogorsko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading