Crnogorski mediji: Obustavljen postupak po Milovoj tužbi protiv Kneževićeve banke

Autor: Tanjug

Svet

25.05.2019

15:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sudija podgoričkog Osnovnog suda Tamara Šuković odlučila je da obustavi postupak po tužbi predsednika Crne Gore Mila Đukanovi}a protiv "Atlas banke", koja je u međuvremenu otišla u stečaj, prenose "Vijesti".

RepublikaFoto: youtube.com/ Nemanja 00
Milo Đukanović

Sud je 15. maja ove godine doneo rešenje kojim se obustavlja postupak u ovoj pravnoj stvari i određuje da će se postupak nastaviti kada stečajni sud ukine moratorijum, izjavila je za "Vijesti" portparol tog suda Anja Krkeljić Milić.

Đukanović je u februaru podneo dve tužbe tom sudu, tvrdeći da njegov dug prema "Atlas banci" ne postoji, iako je isti taj dug isplatio banci, nakon što su "Vijesti" i Centar za istraživačko novinarstvo CG (CIN CG) objavili da je predsednik imao otvorene račune u Kneževićevoj banci, na kojima je "gomilao hiljade evra duga", koje je kasnije pokrivao Knežević.

U drugom postupku, koji još nije zakazan, Đukanović traži od Kneževića da mu plati pola miliona evra odštete zbog povrede časti i ugleda.

 

 

CIN CG i "Vijesti" su krajem januara objavili da je Đukanović u „Atlas banci" imao račun bez limita i VIP revolving karticu sa koje je plaćao račune, ali nikada nije platio dug toj banci.

Račun od 16.000 evra platio je Knežević u februaru 2017. godine imovinom svojih firmi, piše u izveštaju "Vijesti" i CIN CG.

Međutim, Đukanović tvrdi da za dug nije znao, niti da ga je banka o njemu ikada obavestila i da zbog toga nije nikome mogao ni da dâ odobrenje da ga u njegovo ime izmiri, preneo je Tanjug.

Nakon toga, ipak je "Atlas banci" platio dug, tvrdeći da on u stvari ne postoji i da će tužiti banku i Kneževića.

Dok Đukanović u tužbi ističe da nije bio obavešten o dugu, u odgovoru na tužbu "Atlas banke" se ističe da postoje nesporni dokazi da je on odbijao da izmiri svoje obaveze prema banci, navode "Vijesti".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading