Ustajte, Srbi: Budimir pozvao sunarodnike da glasaju za Pupovčev SDSS na izborima za Evropski parlament

Autor: Republika

Svet

20.05.2019

12:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milojko Budimir, predsednik Asocijacije izbegličkih udruženja Srba iz Hrvatske, pozvao je sunarodnike sa prebivalištem u Srbiji da u nedelju 26. maja izađu na izbore za Evropski parlament.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Milojko Budimir

Milojko Budimir je pozvao da se podrži lista Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS), čiji kandidati imaju priliku da postanu prvi predstavnici Srba u Evropskom parlamentu.

- Prvi put bio bi to glas za jednog Srbina koji bi mogao da upozna evropsku i svetsku javnost u kakvom se položaju sada nalazi srpska zajednica koja živi u Hrvatskoj. Da skrene pažnju da Hrvatska nije ispoštovala obaveze koje je preuzela u pristupnim pregovorima i da ignoriše poglavlje 23, pravosuđe i temeljna ljudska prava - kaže Budimir.

Kandidat SDSS bi mogao da upozna evropsku i svetsku javnost u kakvom se položaju nalazi srpska zajednica u Hrvatskoj

On kaže da bi prisustvom srpskog predstavnika u Evropskom parlamentu moglo da se ukaže i na netoleranciju, govor mržnje, opake tendencije istorijskog revizionizma, neispunjavanje preuzetih obaveza iz bilateralnih i međunarodnih ugovora...

- Ukazali bi i na to da prognanim Srbima nisu vraćena oduzeta stanarska prava, nisu isplaćene penzije, nisu obnovljene porušene kuće, da je zaustavljen proces inhumacije i identifikacije posmrtnih ostataka. Osim toga, taj glas bio bi i glas razuma na putu Srbije prema članstvu u Evropskoj uniji - dodao je Milojko Budimir.

Glasanje će se održati u konzulatu Republike Hrvatske u Beogradu (Kneza Miloša 82/1) i Generalnom konzulatu u Subotici (Maksima Gorkog 6).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading