Nole otkrio: Evo zašto živi baš u Monte Karlu!

Autor:

Sport

17.10.2018

13:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naš najbolji teniser već duži niz godina stanuje u Monte Karlu. Ipak, nije otkrio koji su pravi razlozi za to, sve do sada.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Evo kako je o tome izvestio "Teniski svet USA":

- Novak Đoković je rođen u Beogradu i kada god može, tamo ide da provede vreme sa porodicom i prijateljima, ali i da trenira sa sunarodnicima koji se bave tenisom. Ali, pre mnogo godina je svoje sedište premestio u Monte Karlo, gde živi sa suprugom Jelenom i njihovo dvoje dece, sinom Stefanom i ćerkom Tarom - navodi pomenuti portal.

Naš as ima sasvim logično objašnjenje zašto je baš kneževinu Monako odabrao kao svoju, a i destinaciju cele porodice.

- Monte Karlo je mesto u kome mnogo sportista živi, a i mnogo tenisera u poslednjih nekoliko decenija. Prvi put sam tu došao kao 17-godišnjak, da igram kvalifikacije, a onda sam počeo da provodim malo više vremena tamo, jer mi je trener tu živeo, a moj bivši strateg Rikardo Piati još uvek je tu. Sa njim sam radio oko godinu dana. Monte Karlo smo koristili kao našu bazu za trening. U to vreme, ja sam i dalje živeo u Srbiji. Ali, počeo sam da volim taj grad iz više razloga - rekao je Đoković, a onda to objasnio:

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

- Najvažnije, imam svoje mesto tu, na kome mogu da posvetim vreme i potpunu pažnju tenisu. Stvarno uživam u tome. U ovoj fazi mog života, to je nešto što je veoma vredno - zaključio je Đoković", a "Teniski svet USA" izveštaj o ovim stavovima dopunio rečima da je Nole 12 puta igrao na mastersu u Monte Karlu, da je ostvario 32 pobeda i deset poraza, te da je titule osvojio 2013. pobedom nad Rafaelom Nadalom, odnosno 2015. savladavši Tomaša Berdiha.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading