OVO NIJE USPEO NIKO VEĆ DVE DECENIJE! Đoković ruši Agasijev rekord!

Autor:

Sport

15.10.2018

16:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser, Novak Đoković prema mnogima je doživeo vrhunac svoje karijere, ali neverovatnim povratkom osvajanjem ovogodišnjeg Vimbldona i serijom uspeha koji su usledili ponovo dostiže visine "belog sporta". Đoković je na Rolan Garos došao s najlošijim plasmanom u poslednjih 12 sezona, a sada ga 215 bodova deli od povratka na čelo svetske liste, što će biti najveći pomak do prvog mesta na kraju godine, a ovaj rekord drži Novakov bivši trener, Andre Agasi, po sve sudeći, ne zadugo.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Agasi i Đoković iz vremena kada su sarađivali!

Đoković je  posle Rolan Garosa izgubio samo dva puta u 33 meča, a u finalu u Šangaju postigao 18. pobedu uzastopno.

U drugom delu sezone, uspeo je da baci u zaborav poraze na prva dva turnira iz masters serije protiv  Japanca Tara (Inidjan Vels) i Francuza Pera (Majami).

Godinu je počeo kao 12. na listi, a na parisku šljaku je došao kao 22. To je bio njegov najlošiji plasman posle 2. oktobra 2006. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Kad se vrati na prvo mesto, koje je prepustio Britancu Endiju Mareju 7. novembra 2016, posle 122., biće to novi rekord posle 45 godina od kada je ustanovljeno rangiranje u sistemu Udruženja teniskih profesionalaca (ATP).

Najveći pomak  u jednoj godini da bi je i završio na vrhu ostvario je proslavljeni američki teniser Andre Agasi 1999, u sezoni u kojoj je osvajanjem Rolan Garosa postao peti u istoriji koji je podigao sva četiri najvrednija trofeja.

Agasi, koji je donedavno sarađivao s našim asom, počeo je tu godinu kao šestoplasirani. U Pariz je stigao kao 14, a onda je krenuo uspon. Titula i na Ju-Es openu obezbedila mu je da godinu završi na prvom mestu.  

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading