Federer glumio Noletu trenera

Autor:

Sport

24.09.2018

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković i Rodžer Federer zakopali su ratnu sekiru. Iako su duže od decenije ljuti rivali na terenu, Srbin i Švajcarac su na Lejver kupu u Čikagu prvi put zaigrali sa iste strane mreže u dublu, a sutradan je Rodžer izigravao i Noletovog trenera.

Veliki rivali i veliki prijatelji!

Đoković je u singlu muku mučio sa Kevinom Andersonom i na kraju je poražen sa 7:6, 5:7, 10:6, čime je Tim sveta u tom trenutku smanjio zaostatak protiv Tima Evrope.

KRŠILI PRAVILA

U jednom trenutku, pri rezultatu 4:3 u prvom setu, Južnoafrikanac je bio toliko dominantan da je Novak nesvesno ušao u razgovor sa Rodžerom, što bi se u regularnom meču smatralo za koučing i kršenje pravila.

- Mislim da je promašio jednom u tri gema - osvrnuo se Novak na dobru igru Andersona, na šta je usledio Rodžerov savet.

- Moraš biti strpljiv - rekao je Švajcarac.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Osećam kada sam u igri, znaš da sam tu - uzvratio je Srbin.

- Da da, sve je u redu - odgovorio je Federer.

SJAJNA ZABAVA

Novak je do kraja meča ipak stigao do drugog poraza u Čikagu s obzirom na to da su on i Federer u subotu izgubili od Andersona i Džeka Soka sa 6:7, 6:3, 10:6. Međutim, kao i na celom Lejver kupu, rezultat je bio u senci dobre zabave između obično ljutih protivnika i puno zanimljivih poteza, koji se inače u tenisu ne viđaju. Do kraja egzibicionog turnira koji se igrao do 13 sakupljenih poena jednog tima, Nole je trebalo da noćas odigra još jedan duel protiv Australijanca Nika Kirjosa, što je ujedno bio i poslednji okršaj u Čikagu.

Novak napenalio Rodžera

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Da je Lejver kup neobično i zanimljivo takmičenje, videlo se najbolje u dublu koji su odigrali Novak Đoković i Rodžer Federer. Njihova neuigranost i nepoznavanje kretnji u igri parova kulminirali su kada je Srbin pogodio Švajcarca lopticom u leđa.

- Zato ne igramo dubl, brate - rekao je Federer.

- O moj bože, mislim da mi je srce stalo na tri sekunde - odgovorio je "precizni" Đoković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading