VAJDA: Novak se vratio na vrhunski nivo

Autor:

Sport

10.09.2018

10:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Novaka Djokovića, Marijan Vajda, izjavio je da srpski as nije daleko od rekorda Rodžera Federera po broju Grend slem titula.

Marijan Vajda

Đoković je pobedio Del Potra 6:3, 7:6 (7:4), 6:3 i stigao do 14. Grend slema u karijeri, po čemu su ispred njega samo Rafael Nadal (17) i Rodžer Federer (20).

- Da ste me pitali pre nekoliko godina, rekao bih da su Federer i Nadal predaleko ispred Đokovića, ali sve im je bliži - rekao je Vajda. 


Vajda je priznao da mu je emotivno teško palo finale protiv Del Potra. 

- Emocionalno, u poređenju sa Vimbldonom (gde je Đoković pobedio u julu ove godine), za mene je važnije da pobedim ovde. Đoković je ovde uvek igrao najbolje, ali je samo dva puta uspeo da osvoji trofej (2011, 2015.). Bilo je tu raznih faktora koji su uticali, publika, vreme, kiša, vlaga... Đoković voli Vimbldon, ali na ovom terenu stvarno morate da se dokazujete. 

Za finalni meč istakao da je Đoković bio veoma fizički spreman, kao i da su mu udarci bili na visokom nivou. 


- Novak je na početku, u prvih nekoliko rundi imao neke teške mečeve, ali je uspeo da dođe do pobede jer je bio najbolji kada je to bilo najpotrebnije. Forhend mu je zaista odličan i tim udarcem je diktirao tempo - kazao je Vajda. 

Slovački stručnjak kao ključnu stvar označio je i mentalnu snagu trenutno svetskog broja tri. 

- Psihički nije padao ni u jednom trenutku jer je imao cilj. Vratio se na vrhunski nivo - zaključio je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading