BIĆE OPET PRVI Novak broj jedan do kraja godine!

Autor: R. V. B.

Sport

06.09.2018

18:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković biće najbolji teniser sveta do kraja godine! Ono što je do pre mesec dana zvučalo kao naučna fantastika, sada je sve izglednija realnost. Naime, najbolji srpski teniser već u Njujorku može da počne da diše za vratom Rafaelu Nadala u Rodžeru Federeru, a kako do kraja sezone ne brani nijedan poen nije nemoguće da ih prestigne i vrati se na tron muškog tenisa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nole juri prema vrhu

A evo kako se to može desiti. U najgorem slučaju Nole će Njujork napustiti kao četvrti teniser planete, pod uslovom da ga sutra uveče u polufinalu savlada Japanac Kei Nišikori. Međutim, trijumf i ulazak u finale mu donose novih 1.200, a 14. grend slem titula u karijeri i svih 2.000 bodova. Ako Huan Martin del Potro izgubi od Nadala u drugom polufinalu, Đoković će već i teoretski preuzeti treće mesto, dok bi mu u slučaju trijumfa Argentinca trebala titula iz međusobnog duela u finalu.

Nakon US opena kalkulacija je puno. Ako osvoji Njujork, Novak će imati 6.445 bodova, a onda mu predstoje i mastersi u Parizu i Šangaju odakle može inkasirati po 1000 ATP bodova. Maksimum na Đokovićevom kontu je 9.445 bodova her su u kalendaru i dva ATP 500 turnira u Bazelu i Pekingu. A onda sledi završni masters sezone i novih potencijalnih 1.500 bodova.

Međutim, u borbi za prvo mesto ne pita se samo srpski teniser, već i Nadal i Federer. Međutim, oni do kraja godine brane bodove za razliku od Srbina, pa nije nerealno da čak odu u minus u odnosu na trenutno stanje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading