Svet bruji o Novaku: Uspeo nešto što Rafa i Rodžer nikada neće

Autor:

Sport

20.08.2018

08:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svetski mediji ne štede komplimente na račun Novaka Ðokovića, nakon što je srpski teniser osvajanjem turnira u Sinsinatiju postao prvi igrač u istoriji koji je kompletirao "Zlatni masters".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Najupečatljiviji tekst objavila je španska "Marka", koja konstatuje da je Ðoković uradio ono što niko iz njegove generacije, a posebno Rodžer Federer i Rafael Nadal, teško da mogu ikad.

- Federer ima 37 godina i nedostaju mu Monte Karlo i Rim, gde uopšte ne igra u poslednje vreme, dok Nadal, koji trenutno ima 33 mastersa, dva više od Ðokovića, nema titule u Majamiju, Šangaju i Parizu - konstatuje španski list i ističe da će se, ako ovako nastavi, Srbin brzo vratiti na poziciju broj 1, kao i da se nada da na predstojećem US openu Ðoković i Nadal neće biti u istoj polovini žreba.


Ugledna italijanska "Gazeta delo sport" donosi naslov koji govori sasvim dovoljno:

- Kralj Nole osvojio sve masterse - i posebno naglašava da je trofej u Sinsinatiju osvojio protiv Federera, koji je prethodno dobio svih sedam finala, od čega tri protiv Ðokovića.


Francuski "L''Ekip" je kratak i jasan: "Istorijski Ðoković" i podseća da je srpski teniser jedini igrač ikad koji u riznici trofeja ima sve gren slemove, sve masterse, završni Masters i Dejvis kup.

I mediji u regionu veličaju uspeh srpskog tenisera, a hrvatski "Index" tvrdi da je Ðoković apsolutni favorit broj 1 na predstojećem US openu, gde Nadal brani titulu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading