Federer izvukao dve meč lopte pa slavio

Autor:

Sport

21.06.2018

16:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rodžer Federer je u osmini finala ATP turnira u Haleu savladao Benoa Pera rezultatom 2:1. Po setovima je bilo 6:3, 3:6, 7:6 (9:7). Naredni rival Švajcarca je Australijanac Metju Ebden.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer

Rodžer Federer je rutinski dobio prvi set. Nije bilo brejk lopti sve do rezultat 4:3 za Federera kada Švajcarac uzima servis protivniku te lako privodi prvi deo meča kraju.

U prvom gemu drugog seta Per je bio iznerviran zbog kraja prethodnog, pa se Švajcarac tu potpuno isključio. Tako je Francuz brzo vodio 4:0, Federer je vratio jedan brejk ali nije mogao da se vrati u set koji je završen 6:3 za Pera.

U trećem setu nije bilo brejk lopti sve do pred kraj kada je Rodžer imao dve brejk lopte. Per je to spasao pa se išlo u taj-brejk u kom je imao dve meč lopte pri rezultatu 6:5 i 7:6. Federer je pri drugoj meč lopti za protivnika dobio naredna tri poena te se izvukao i dobio meč. 

Federer je devetostruki osvajač ATP turnira u Haleu, a ako osvoji ovogodišnje izdanje biće to njegov 99. trofej u karijeri.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading