Beker se od bankrota "izvlači" na diplomatski imunitet

Autor:

Sport

15.06.2018

09:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemački teniser Boris Beker se u borbi protiv Bankrota poziva na - diplomantski imunitet

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Boris Beker

Bivši trener Novaka Đokovića je sredinom 2017. godine proglasio bankrot zbog duga iz 2015.

Beker se našao na sudu pošto nije bio u stanju da vrati novac koji je na ime kredita u jednoj privatnoj banki podigao u Engleskoj.

Ipak, sada je odlučio da igra na kartu diplomatskog imuniteta, kako bi sprečio zaplenu imovine i tako onemogućio banku da naplati svoja dugovanja, prenosi Fajnenšl Tajms.

Trostruki osvajač Vimbldona se poziva na svoj status sportskog atašea u Centralno Afričkoj Republici, koja mu je taj status dala u aprilu ove godine.

- Odluka da ovakav proces povede protiv mene je neopravdan i nepravedan. Gomila anonimnih i nepouzdanih bankara i birokrata je donela odluku da me gurne u bankrot. To mi je napravilo ogromnu štetu, komercijalnu i profesionalnu - napisao je Beker u saopštenju.

- Sada imam diplomatski imunitet i držaću se njega kako bih prekinuo farsu koja se vodi protiv mene. Kada ovome dođe kraj, moji advokati će pokrenuti postupak za kompenzaciju - zaključio je Beker. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading