NADAL: Mislio sam da ću u ovim godinama biti u penziji i imati porodicu

Autor:

Sport

12.06.2018

09:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španski teniser Rafael Nadal je u karijeri osvojio sve, ali i dalje ima motivacije na pretek da se bori i osvaja titule iako je jedan od starijih na ATP turu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rafael Nadal

Nadal je u nedelju po 11. put osvojio Rolan Garos, pa je njegovo laskavo zvanje "kralja šljake" samo još jednom potvrđeno. Španac trenutno vlada i ATP listom, a na šljaci gotovo da nije imao ozbiljnijeg izazivača, pošto je Rodžer Federer sezonu na ovoj podlozi propustio, Endi Mari se i dalje oporavlja posle operacije kuka, dok Novak Đoković pokušava da vrati šampionsku formu posle pauze i intervencije na laktu. 

Nadal je u svoje vitrine doneo i 17. gren slem trofej, ali je i za njega samog to veliko iznenađenje, naročito kada se zna koliko je problema sa povredama imao u prošlosti. 

- Mislio sam da ću u ovim godinama biti u penziji i imati porodicu - rekao je Nadal za špansku "Marku". 

Kralju šljake sada nedostaju još tri gren slem titule da se izjednači sa Rodžerom Federerom, koji zajedno sa njim i kao veteran dominira svetskim tenisom.

- To je iznenađujuće, do 2017. sam bio dve godine bez gren slem trofeja, a Rodžer mislim od 2012. Naravno da je iznenađenje jer kada ste toliko bez trofeja zapitate se da li ćete ga ponovo osvojiti. Voleo bih da imam 20 gren slem titula kao on, i više od toga. Ali sada to nije u mojoj glavi, a i 17 je sjajan broj. Želim da uživam u trenutku. Ne mogu da razmišljam o narednoj pobedi, to bi me izludelo. Ne možete sebe da dovodite do ludila ako neko ima više trofeja - rekao je Nadal. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading