MEKINRO: Novaku treba pobeda nad Nadalom ili Federerom

Autor:

Sport

08.06.2018

07:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni Džon Mekinro tvrdi da je Novak Đoković trebalo da igra polufinale Rolan Garosa, ali da očigledno još nije mentalno spreman.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Najbolji srpski teniser je izgubio od Italijana Marka Čekinata sa 3:1 (6:3, 7:6, 1:6, 7:6) u četvrtfinalu Rolan Garosa. Imao je Đoković šansi da se izbori sa nezgodnim rivalom, pogotovo pišto je vodio sa 4:1 i u četvrtom setu, ali ga je na kraju izgubio u tajbrejku sa 13:11.

Italijan prethodno nije zabeležio niti jednu pobedu u glavnom žrebu Gren slema, a u polufinalu će igrati sa Austrijancem Dominikom Timom.

- I dalje mislim da je Novakov problem više mentalni nego fizički, ali ne mogu da tvrdim. Moguće da je i kombinacija, a u kom su odnosu te dve stvari, teško je reći - kazao je Mekinro i nastavio:

- Imao je vrlo povoljan žreb, ali u dužim razmenama nije bio izdržljiv. To ga je koštalo kasnije u četvrtom setu. Mislio sam da će dobiti taj set 6:1. Nekako se drugi momak vratio i odigrao meč života. Mislim da je Đoković trebalo da bude u polufinalu. Uopšte se ne postavlja pitanje da li je trebalo da pobedi, ali izvukao je zeca iz šešira.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading