NADAL: Kiša mi pomogla

Autor:

Sport

07.06.2018

19:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser sveta Rafael Nadal rekao je da je do prekida meča četvrtfinala Rolan Garosa sa Dijegom Švarcmanom iz Argentine igrao previše defanzivno, a da uslovi pošto je meč nastavljen nisu pogodovali nijednom od njih dvojice.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rafael Nadal

Nadal je do trijumfa nad Švarcmanom došao sa 4:6, 6:3, 6:2, 6:2, a meč je prekinut zbog kiše u trenutku kada je Argentinac imao set i brejk prednosti.

- Naravno, to što je igra prekinuta mi je pomoglo jer je to došlo u teškom trenutku meča. Igrao je dobro, a ja sam igrao previše defanzivno. Osećao sam da sam nervozniji nego obično i da je on kontrolisao poene previše puta - istakao je Nadal.

Nastavak tog duela je usledio dan kasnije, a Španac nije imao velikih problema da meč reši u svoju korist, iako su uslovi u Parizu bili teški.


- Uslovi su bili slični sada. Mislim da je fer reći da mi je odlaganje zbog kiše pomoglo, ali ne da su mi uslovi kada je meč nastavljen pogodovali. Uslovi su bili isti za obojicu. Ali, igrao sam mnogo agresivnije. Nastavio sam istim intenzitetom kojim sam igrao posle prvog prekida i meč se promenio, zar ne? On je težak protivnik, uvek me čeka težak meč sa njim. Ali, u isto vreme, posle prvog prekida, meč se promenio jer sam ja zaigrao agresivnije i sve je bilo na mojoj strani - naglasio je Nadal.
RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rafael Nadal

Na pitanje šta je pokušao da promeni u svojoj igri kada mu nije išlo u sredu, Nadal je odgovorio:

- Nisam "otvarao" teren bekhendom. Previše sam igrao iza osnovne linije. On je ranije stizao do loptice od mene. Imao sam osećaj da je previše puta on kontrolisao poene da bih ja mogao da pobedim. Posle toga sam ja promenio pristup, igrao sam sa većim intenzitetom i odlučnije sam pristupao svojim udarcima. Prišao sam osnovnoj liniji i meč se drastično promenio. Posle pauze bilo je 6:3, 6:2, 6:3 i u tome se vidi ta velika promena.


Nadala u polufinalu Rolan Garosa, koji je osvajao deset puta, igra sa još jednim Argentincem Huanom Martinom del Potrom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading