ŠPANCI PADAJU U NIZU, SLEDI JOŠ JEDAN: Đoković bolji od Bautiste Aguta

Autor:

Sport

01.06.2018

14:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naš teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala Rolan Garosa. On je u meču trećeg kola bio bolji od Roberta Bautiste Aguta - 6:4, 6:7, 7:6, 6:2. U sledećem kolu Novak igra protiv Fernanda Verdaska koji je bio bolji od Grigora Dimitrova 3:0 (7:6,6:2,6:4).

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Prvi set predstavljao je iscrpljujuću borbu. Za svaki poen oba igrača morala su baš da se pomuče. Đoković je bio nervoza. Pokušavao je da se smiri, a do ludila ga je dovodila činjenica da rival pogađa linie. Ipak, ponovo je bio najbolji kada je bilo najpotrebnije. U 10. gemu oduzeo je servis rivalu za 6:4 i stigao do prednsoti.

U drugom setu Nole je igrao sa mnogo uspona i padova. Imao je prednost od 3:0, a onda je potpuno stao i u taj-brejku je ostao bez seta koji mu je bio na dohvat ruke. Grešio je, dok se Španac na vreme probudio. Đoković se toliko iznervirao da je slomio reket.

Treći set je bio nakratko prekinut zbog kiše, ali to nije omelo Đokovića da ovaj seti završi u svoju korist. Može da raduje što je srpski teniser u ovom meču prvi put u 2018. godini imao dvostruki broj as udaraca, kao i preko 50 "vinera". 

U odlučujućem setu Novak je napravio tri brejka, ali umesto da set završi ubedljivo sa 6:1, dozvolio je da Španac produži meč za još jedan gem, pa je u trećem setu, koji je igran pod blagom kišicom, Srbin slavio 6:2. Meč je trajao 3 sata i 50 minuta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading