ĐOKOVIĆ: Vratio sam se prerano

Autor:

Sport

25.04.2018

07:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Novak Đoković istakao je da mu je cilj da ponovo osvaja najveće titule i da se vrati na čelo ATP liste.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Nekada prvi teniser sveta je posle Australijan Opena operiosao lakat i od tada je u procesu oporavka i "traženja" igre koja mu je u prošlosti donela brojne titule. 

Ove nedelje Srbin se takmiči na turniru u Barseloni, za koji je dobio specijalnu pozivnicu. 

- Prvo moram da istaknem koliko sam srećan što sam na turniru, jer zaista ima dobih igrača. Jasno je da moram da budem skroman kada je reč o tome šta očekujem i da se fokusiram samo na naredni meč. Znam da bi svi želeli da vide četvrtfinale između Nadala i mene, ali moram da idem polako. Osvajanje Rolan Garosa 2016. godine je svakako bio najveći uspeh na šljaci, ali trijumfovao sam i u Rimu, Madridu, Monte Karlu... Međutim, tu je momak po imenu Rafael Nadal koji uvek pobeđuje više i koji dominira na ovoj podlozi - kazao je Đoković.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Najbolji srpski teniser je istakao da je Masters u Monte Karlu prvi turnir koji je odigrao bez bolova poslednjih godinu dana...

- Prethodnih 15 meseci mi je bilo baš teško i da razumem situaciju i da se suočim sa njom. Napravio sam i neke greške, vratio sam se prerano jer sam toliko želeo da igram tenis. Isporstavilo se da nisam spreman i da sam samo naštetio sebi. Međutim, to je proces tokom kojeg se uči, škola života - kazao je Đoković koji je od jula prethodne godine odigrao samo devet mečeva.

- Nisam igrao previše i zaista se radujem izlasku na teren, a da pri tom ne moram da razmišljam o laktu ili bilo čemu drugom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

U drugom kolu turnira u Barseloni Srbin će igrati sa Slovakom Martinom Kližanom.

- Mislim da sam unapredio igru na šljaci. Kao što sam i rekao zadovoljan sam što sam srećan, što treniram i što gradim svoju igru. Znam da nisam na najvišem nivou i da mi je za to potrebno vreme. Koliko? Ne znam. Mislim da sam već u Monte Karlu pružio neke dobre partije. Dugoročni cilj je da osvajam najveće turnire u ovom sportu i da se borim za prvu poziciju na ATP listi. Bio sam u toj poziciji toliko dugo i verujem da mogu da se vratim - zaključio je Đoković.

Prvi meč u Španiji trenutno 12. teniser sveta odigraće u sredu oko 12.30.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading