"Dobacivali su, pozvao sam ga da mi se suprostavi!" Đoković pričao o DAVNIM vremenima, pa OTKRIO zašto se SVAĐAO s publikom!

Autor:

Sport

17.01.2024

14:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski as uz dosta muka stigao do naredne runde.

"Dobacivali su, pozvao sam ga da mi se suprostavi!" Đoković pričao o DAVNIM vremenima, pa OTKRIO zašto se SVAĐAO s publikom!

Foto: Tanjug/AP

Prešao je "pakao" Novak Đoković u meču protiv Alekseja Popirina, ali je uspeo da se plasira u 3. kolo Australijan opena i opravda ulogu favorita.

Iako je sjajno otvorio meč, rešivši prvi set u svoju korist sa ubedljivih 6:3, Nole je naredni izgubio, a treći morao da dobijie kroz maratonski taj-brejk (7:4).

Ipak, najbolji teniser sveta je još više sa Australijancem, nego protiv Hrvata Dina Prižmića u prvoj rundi, morao da se potrudi kako bi izvadio kartu za treći meč na turniru, u kome ga čeka Argentinac Tomas Martin Ečeveri.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

- Nije bilo lako, jednostavno imao sam i sreće, u pojedinim fazama Popirin je bio i bolji od mene. Ja sam iskoristio momentum, posebno u taj-brejku trećeg seta... U nekim fazama sam igrao na visokom nivou, zadovoljan sam prolaskom u treće kolo - rekao je Novak Đoković, a zatim se dotakao situacije od prošle godine kada je na startu turnira, kao i sada, izgubio dva seta, a onda dominantno osvojio trofej:

- Neka se ponovi ta situacija od ranije, ali za mene je jako važno da igram sve bolje i bolje i pronađem svoju pravu formu. Na startu je uvek teško, igrate protiv tenisera koji nemaju šta da izgube, to su dobri teniseri. Uspeo sam da dobijem oba meča u četiri seta, nadam se da će biti bolje kako turnir bude odmicao.

Zatim je Novak nastavio sa izjavama u miks zoni:

- Urlik na kraju je izašao iz mene. Imam dosta emocija, uspeo sam da pobedim i pored toga što su uslovi bili teški. Bilo je dosta problema, borio sam se i sa sobom i jednostavno moram da prihvatim neke stvari koje su se dešavale. Mnogi su dobacivali sa tribina, pozvao sam čoveka da mi se suprotstavi, ali sam mu se izvinio kasnije - otkrio je šta se tačno desilo u spornoj situaciji Đoković, da bi se potom dotakao i svog zdravstvenog stanja:

- Ne bih da ulazim u detalje kako se osećam, ali definitivno ne igram najbolje moguće u ovom trenutku. Najvažnije je da napredujem između mečeva i jako je važno da imam pozitivan pristup - istakao je Nole.

Protiv narednog rivala, prvi reket ATP liste sastajao se dva puta, na mastersima u Rimu i Parizu, logično, oba puta je izlazio kao pobednik.

Australijan open 2024

Prvi ovogodišnji grend slem turnir počeo je u nedelju, 14. januara, a završiće se 28. januara, kada će biti odigrana finala u muškom singlu, odnosno ženskom dublu.

Srbija u Melburnu ima samo jednu žensku predstavnicu, a to je Aleksandra Krunić, pošto su Olga Danilović i Natalija Stevanović ispale u kvalifikacijama, kao što je bio slučaj i sa Hamadom Međedovićem u muškoj konkurenciji. Međutim, u muškom singlu Srbiju predstavljaju Novak Đoković, Laslo Đere, Dušan Lajović i Miomir Kecmanović. Što se dublova tiče, svi koji igraju singl, osim Noleta, oprobaće se i u konkurenciji parova, a pored njih tu je i dubl specijalista Nikola Ćaćić.

Titulu na Australijan openu u muškom singlu brani neprikosnoveni Novak Đoković, koji je turnir u Melburnu osvajao već deset puta, a prošle godine je u finalu pobedio Stefanosa Cicipasa. Sa druge strane, u ženskoj konkurenciji je prethodne sezone pehar osvojila Arina Sabalenka, koja je u borbi za trofej savladala Elenu Ribakinu.

Ovogodišnji Australijan open igra se za ukupni nagradni fond od 52,3 miliona američkih dolara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading