KO JAJE JAJETU: Novak Đoković je ISTI PREDAK! Evo od KOGA je nasledio RATNIČKI DUH!

Autor:

Sport

17.08.2023

16:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Krv nije voda.

KO JAJE JAJETU: Novak Đoković je ISTI PREDAK!  Evo od KOGA je nasledio RATNIČKI DUH!

Foto: Tanjug/AP, Starsport, Printscreen/Facebook

Novak Đoković se posle dve godine pauze vratio na teniske terene u Americi i trenutno se takmiči na turniru u Sinsinatiju. Pobedio je Nole Davidoviča Fokinu, a u trećem kolu ga čeka stara "mušterija" Gael Monfis.

Iako nepravedno sprečen da se bavi onim što voli na teritoriji SAD, ni jednog trtenutka nije klonuo duhom .

Novak je kroz celu svoju karijeru pokazivao svoj ratnički duh i neverovatnu snagu uma, a da ima nešto i u genima dokazuje fotografija koja se pojavila na internetu. 

Naime fizička sličnost između Novaka Đokovića i njegovog pradede istog imena je fascinantna.

 

 

Ko je Novakov pradeda istog imena?

Brat od strica Novakovog dede Vladimira nosio je isto ime kao i najbolji teniser svih vremena, a njegova priča je fascinantna.

Novak Đoković je 1905. godine otišao iz Jasenovog polja u Čikago. Dva puta se vraćao iz Amerike da bi se borio rame uz rame sa svojom braćom - jednom u balkanskim ratovima, a jednom na Solunskom frontu. Iako su mu govorili da će izgubiti glavu i da nema za čim da ide, ljubav prema domovini je svaki put prevagnula.

Posle Solunskog fronta rešio je da ostane u Jasenovom polju, gde je postao sudija- porotnik i izuzetno cenjen i poštovan član društva, jedan od najuglednijih Đokovića.

Fizička sličnost izmeću Noleta i njegovog pradede je ekstremna, ali izgleda da je najbolji teniser svih vremena nasledio i mnoge karakterne osobine.

Novakovom direktnom dedi Vladimiru Đokoviću u Zvečanu je rođeno troje dece. Najstariji je Novakov otac Srđan (1961).

Đokovići su se preselili u Beograd 1981. godine, a šest godina kasnije rodio se Novak - jedan od najvećih sportista koje je ova planeta ikada imala.

Nije sigurno da je Nole ime dobio po uglednom pradedi, ali je vrlo moguće jer je Novak Đoković bio jedan od omiljenih članova familije na kog su se ugledali svi, pa i Novakov deda Vladimir.

Jedno jeste sigurno - ratnički duh, vojnička disciplina i nemerljivo čojstvo teku venama najboljeg tenisera u istoriji. On nikada nije zaboravio odakle dolazi, o svom rodoslovu je uvek govorio pun poštovanja i divljenja, a sada je on taj na koga se ugledaju cele generacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading