ZAHTEVA MILIONE I MILIONE: Eženi Bušar tužila US open zbog pada u karijeri

Autor:

Sport

22.02.2018

06:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kanadska teniserka Ežeri Bušar tužila je organizatore US opena zbog povrede koju je doživela na četvrtom grend slem turniru sezone i to 2015. godine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Eženi tvrdi da su za njen teniski pad krivi organizatori US opena

Sudski spor je počeo pred sudom u Bruklinu.

Kanađanka je podnela tužbu protiv organizatora američkog grend slama, jer se okliznula na vlažnom podu, koji nije bio označen znakom upozorenja. Ona je udarila glavom o teren, ali i povredila tetive, zbog čega je morala da odustane od turnira.

Bušar je do kraja 2015. odigrala samo jedan meč. Kanađanka smatra da je to prouzrokovalo njen pad u karijeri zbog čega je sada tek 116. teniserka sveta.

Nakon prvog ročišta, njen advokat Benedikt Moreli kazao je da će od US opena tražiti "milione i milione", jer je karijera Eženi Bušar od tog trenutka krenula silaznom putanjom.

- Eženi više fizički nije mogla da izdrži ritam profesionalnog tenisa i ima konstante fizičke probleme - istakli su njeni advokati.

Međutim, advokati US opena tvrde da se Bušar okliznula, jer je bila neoprezna, a drugi teniseri su igrali na istom terenu i nisu doživeli slične povrede.

U odbrani su naveli da povreda nije uticala na teniserku, a to su potkrepili njenim aktivnim delovanjem na društvenim mrežama, učešćem u raznim kampanjama.

- Ona ima obaveze prema brojnim sponzorima, ako bi ih zanemarila njeni prihodi bi bili još manji nego sada, kada nije sposobna da igra tenis na najvećem nivou - rekao je njen advokat.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading