Federer "dere": Igra finale Roterdama!

Autor:

Sport

17.02.2018

20:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Švajcarski teniser Rodžer Federer, koji će od ponedeljka ponovo posle pet godina biti prvi igrač sveta, plasirao se u finale ATP turnira serije 500 u Roterdamu pošto je u polufinalu bio bolji od Italijana Andreasa Sepija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer

Federer, još jedan dan drugi na ATP listi, savladao je 81. tenisera sveta rezultatom 6:3, 7:6 (7-3), pa je prošao u finale turnira u Holandiji, gde ga čeka Grigor Dimitrov, koji je do borbe za titulu stigao posle predaje Davida Gofana, koji je nakon spostvenog udarca lopticom pogodio oko. 

Legendarni Švajcarac je Italijana pobedio 14. put u karijeri, dok je Sepi ostao na jednoj pobedi iz 2015. godine na Australijan openu. Federer je sačuvao dve brejk lopte u drugom gemu prvog seta, a zatim je do kraja istog tri puta oduzeo servis protivniku i došao do 6:3.

U finalu će Federer izaću na megdan Dimitrovu protiv koga ima maksimalan učinak. Do sada su igrali šest puta, a u svim mečevima je bolji bio Švajcarac. 


Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading