ŠTA POSLE ROLAN GAROSA? Plan Novaka Đokovića je JASAN - poznato na kom turniru Srbin NASTAVLJA DOMINACIJU!

Autor:

Sport

12.06.2023

12:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vratio se na prvo mesto ATP liste, ali pravi izazovi tek slede.

ŠTA POSLE ROLAN GAROSA? Plan Novaka Đokovića je JASAN - poznato na kom turniru Srbin NASTAVLJA DOMINACIJU!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković savladao je Kaspera Ruda u finalu Rolan Garosa (7:6, 6:3, 7:5), te je stigao do 23. grend slem trofeja u karijeri i na taj način prestigao je Španca Rafaela Nadala na večnoj listi.

Đoković se vratio i na prvo mesto ATP liste, te je započeo 388. nedelju na vrhu i do kraja sezone vodiće borbu sa Karlosom Alkarasom za tron.

Navijače srpskog tenisera definitivno zanima šta sledi posle Rolan Garosa?

Nole ispred sebe nema puno vremena jer već trećeg jula počinje novi grend slem i to onaj na travi - Vimbldon! Dakle, mogućnosti za pripremu i promenu podloge nema puno, a Nole će iskoristiti period između dva grend slema za odmor i treninge.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

Neće igrati Đoković na turnirima na travi pre Vimbldona, tako da nećemo imati priliku da ga vidimo na mestima poput poput Hertogenboša, Halea, Istborna ili Kvinsa.

Šta čeka najboljeg tenisera planete na ovom turniru koji će se održati od trećeg do 16. jula? Znamo da će ovoga puta Novak biti prvi ili drugi nosilac i da ne može da se nađe u istom delu žreba sa Karlosom Alkarasom, ali će moći da bude u istom kosturu kao Danil Medvedev ili specijalista za travu Nik Kirjos koji je prošle sezone stigao do finala. 

Od velikih imena neće biti Rafaela Nadala, a izvesno je da će Đoković biti najbliži kruni jer je ovaj turnir osvajao čak sedam puta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading