SVRGNUO NADALA: Federer prvi na ATP lsti!

Autor:

Sport

16.02.2018

20:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rodžer Federer je posle preokreta pobedio Robina Hasea sa 4:6, 6:1, 6:1 u četvrtfinalu Roterdama, pa će od ponedeljka ponovo biti prvi teniser sveta i to najstariji u istoriji.

RepublikaFoto: twitter.com/AusOpen
Rodžer Federer

Švajcarac, koji ima 36 godina, ušao je u istoriju tenisa pošto je postao najstariji prvi reket sveta, srušio je rekord Andrea Agasija koji je imao 33 godine kada je bio na tronu. Federer je vratio na prvo mesto prvi put od 29. oktobra 2012. godine. Posle plasmana u polufinale ima 9.785, a Nadal 9.760, a ukoliko osvoji Roterdam, Švajcarac će imati 10.105 poena. 

Rodžer Federer je posle pola sata igre izgubio prvi set od Robina Hasea, kome je bio dovoljan jedan brejk i da dobije set sa 6:4 i povede u meču protiv drugog tenisera sveta.

Ali, ekspresno je uzvratio Federer. Već na startu drugog seta oduzeo je rivalu servis gem, poveo 3:0 i do kraja seta dozvolio Hasu samo jedan gem, pa je posle 25 minuta bilo 6:1 za Rodžera i 1:1 u meču. 

Treći set je bio samo odrađivanje posle. Posle 15 minuta igre bilo je 4:0 za Rodžera, pa više nije bilo dileme: ide u polufinale i od ponedeljka će tron biti samo njegov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading