NOVAK POMERA SVE GRANICE! Evo kako izleda NAJNOVIJA ATP lista! Đokoviću PRETI skidanje s TRONA! On mu DIŠE za vrat!

Autor:

Sport

13.03.2023

09:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji svetski teniser Novak Đoković započeo je 380. nedelju na čelu ATP liste.

NOVAK POMERA SVE GRANICE! Evo kako izleda NAJNOVIJA ATP lista! Đokoviću PRETI skidanje s TRONA! On mu DIŠE za vrat!

Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser Novak Đoković

Budući da masters u Indijan Velsu uveliko traje, ATP nije ovog ponedeljka objavio najnovije plasmane ovog ponedeljka na listi, ali to nije sprečilo Novaka Đokovića da nastavlja sa pomeranjem rekorda.

Sledeće nedelje bi Nole mogao da bude svrgnut sa trona, budući da mu opasno preti Karlos Alkaraz. Španac je trenutno drugoplasiran, pa ako osvoji titulu u "kalifornijskoj pustinji" narednog ponedeljka bi Karlitos stigao do 7.420 bodova.

Nasuprot tome, srpskom asu nije dozvoljeno da igra na turneji u Sjedinjenim Američkim Državama, pa će ostati na 7.160.

Iako je senzacionalno ispao na startu Indijan Velsa, već na prvoj prepreci, Grk Stefanos Cicipas će ostati treći, dok će još jedan iznenađujuće eliminisan favorit Norvežanin Kasper Rud sigurno zadržati četvrto mesto.

Foto: Tanjug/AP

 

U Top 10 su moguće nove promene u zavisnosti od Indijan Velsa, ali je već izvesno da će iz najboljih 15 ispasati Rafael Nadal.

"Kralj šljake" je trenutno na 12. poziciji, ali bi mogao još da nazaduje ukoliko nastave sa pobedama Italijan Janik Siner, Nemac Aleksandar Zverev i Amerikanac Frensis Tijafo.

NOLE PROPUŠTA MASTERS NA ŠLJACI

Nije otputovao Novak Đoković u Indijan Vels, a izvesno je da će propustiti i masters u Majamiju. Zbog toga će ceo tekući mesec moći da trenira i da se priprema za turnire na najsporijoj podlozi.

Najbolji srpski teniser je sada u Beogradu, gde će se zadržati nekoliko dana, da bi posle pauze otišao u Španiju uoči početka narednog meseca i u Marbelji odraditi pripreme za sezonu na šljaci. 

Foto: Tanjug/AP

 

- Želim da započnem sezonu na šljaci bolje nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko godina - izjavio je Đoković pre polaska u Dubai. 

Sigurno je da će Novak igrati masters u Monte Karlu (9. aprila), Srpska open (17. april) i masters u Rimu (7. maj).

Podrazumeva se i najveći događaj na šljaci Rolan Garos, koji je na programu od 28. maja do 11. juna. Ipak, očekuje se da Đoković ne zaigra na mastersu u Madridu od 26. aprila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading