Značajne promene na Gren slem turnirima

Autor:

Sport

21.11.2017

16:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Značajne promene dogodiće se na Grend slem turnirima u naredne dve godine.

RepublikaFoto: instagram.com/australianopen
Teniska mreža

Već od Australian Opena, koji je na programu od 15. do 28. januara, mečevima će biti dozvoljena pauza između poena od 25 sekundi, a na terenu će stajati sat koji će odbrojavati tačno vreme.

Na Gren slem turnirima od 2019. godine biće vraćen sistem sa 16 nosilaca umesto sadašnjih 32.

Do 2001. godine bilo je 16 nosilaca, a posle skoro 20 godina sa 32, četiri najveća teniska turnira najverovatnije će se vratiti na stari sistem, epilog je sasatnka u Londonu.

Takođe, striktno će se primenjivati uobičajen postupak pre starta mečeva (minut za ulazak na teren, pet minuta zagrevanja, minut pripreme za start meča), a za svako kršenje ovih pravila igrači će biti kažnjeni do 20.000 dolara.

Uvedeno je još jedno interesantno pravilo. Naime, teniser koji se povuče od četvrtka do žreba u petak ima pravo na 50% nagrade za poraz u prvom kolu, dok će preostalih 50% dobiti takozvani "srećnom gubitniku" koji se naknadno nađe u žrebu. Takođe, teniser koji se povuče u prvoj rundi tokom meča, a njegova igra bude protumačena kao igra ispod profesionalnih standard, može podleći novčanoj kazni.

Na Grend slem turnirima će se od 2019. godine vratiti sistem sa 16 nosilaca umesto dosadašnjih 32. Ovo pravilo važilo je do 2001. godine.

Podsetimo, pored Australian Opena, u kategoriju Grend slem turnira spadaju i Rolan Garos, Vimbldon i US Open.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading