Đoković pred krsnu slavu: NOLETA ČUVA SVETI ARHANGEL MIHAILO!

Autor:

Sport

18.11.2017

06:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković ima tajno oružje! Oduvek je Nole imao podršku porodice, trenera i navijača, ali tu je ikona Svetog arhangela Mihaila koju još od pre nekoliko godina drži čvrsto uz sebe na svakom meču.

Đoković se sprema za slavu u krugu porodice

Naime, srpski as u sportskoj torbi pored reketa, peškira i ostalih teniskih potrepština ima i malu ikonu svoje krsne slave (21. novembar), iz koje crpi snagu u trenucima kada mu ne ide dobro na terenu. Ista ikona je i u vozačkoj dozvoli, za svaki slučaj.

- Puno mi znači. Ikona je veoma drag poklon, ali daje mi i snage na svakom meču. U torbi imam i brojanicu sa likovima 12 svetaca iz pravoslavnog kalendara koju su mi poklonila braća Marko i Đorđe - istakao je svojevremeno Novak, koji je pre nekoliko dana doputovao u Beograd da bi pored supruge Jelene, sina Stefana i ćerkice Tare uz sebe imao i ostalu užu i širu familiju kada u utorak bude slavio Aranđelovdan.

RepublikaFoto: Republika

Đokovići će u utorak odneti slavski kolač u crkvu da se osvešta

POŠTUJE OBIČAJE

Nole drži do svih srpskih i pravoslavnih običaja kada je u pitanju obeležavanje krsne slave. Đokovići će zajedno u utorak u Sabornu crkvu na osveštanje odneti slavski kolač koji će pripremiti njegova majka Dijana. Drugi razlog porodičnog odlaska u pravoslavnu svetinju je da se naslednik Stefan uputi u hrišćanske običaje, kao što su Novaka i njegovu braću uputili njihovi roditelji.

12 svetaca nalazi se na Noletovoj brojanici koju je dobio od braće Marka i Đorđa

TARA U BEOGRADU

Naime, trogodišnji naslednik tek sada počinje da na pravi način upoznaje svet oko sebe, a činjenica da Đoković ne igra na završnom mastersu sezone posle punih deset godina omogućila mu je da u trećoj sedmici novembra bude kod kuće.

Iako joj verovatno ništa nije jasno s obzirom na to da ima dva i po meseca, u centru pažnje na slavi će biti i mezimica Tara. Naime, prva devojčica u porodici Đoković posle duže vremena je prvi put u Beogradu, što je još jedan povod za slavlje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading