KAKAV PREVARANT: Teške optužbe na račun Federera, SVE JE NAMESTIO!

Autor:

Sport

02.12.2020

11:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik nemačke teniske federacije Dirk Hodorf izneo je teške optužbe na račun Rodžera Federera.

Prevarant... Rodžer Federer

On smatra da je Švajcarac direktno uticao na to da se održi u vrhu liste najboljih tenisera na svetu.

- Federer je uticao da se promeni model bodovanja kako bi sebe zaštitio. To je neodgovorno i prilično nepošteno - kaže Hordorf podkast "Quiet, please", na potalu "Tennisnet" i dodao da je Švajcarac, samo zbog "zamrzavanja" bodova i promene sistema usled pandemije, ostao pri vrhu liste.

Hordorf je ubeđen da je Federer iskoristio činjenicu da su Đoković i Vašek Pospišil izašli iz veća igrača da nametne jači uticaj u donošenju važnih odluka ispred igrača.

- Mislim da Feder koristi poziciju i uticaj koju ima u veću igrača. Niko ne zna, ali pre dve godine, Rodžer Federer je bio taj koji je rekao da bi mečevi na mastersima trebalo da se računaju u ATP renkingu. Ja ovo kažem bez ustezanja, to se mora reći: Rodžer Feder ne bi bio ni među 50 na svetu da pravila nisu promenjena - poručio je Nemac.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Ko najviše profitira na činjenici da se ti turniri mastersi i dalje boduju? Da se računa masters, koji je 19. turnir u godini (Za ATP listu računaju se 18 najboljih rezultata u proteklih godinu dana), u naredne dve godine. To je perverzno - zaključuje Hordorf.

Podsetimo, Asocijacija profesionalnih tenisera (ATP) objavila da će novi sistem bodovanja, usvojen u julu ove godine zbog situacijom sa pandemijom koronavirusa, ostati na snazi sve do 8. marta 2021. ATP lista bila je "zamrznuta" sredinom marta zbog odlaganja svih turnira i otkazivanja velikog broja takmičenja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading