UMALO NOVO ČUDO U PARIZU: Jedan od favorita i dalje na Đokovićevom putu!

Autor:

Sport

29.09.2020

19:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grčki teniser Stefanos Cicipas plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa pošto je posle dosta muke stigao do pobede nad 109. teniserom sveta Đaumeom Munarom 4:6, 2:6, 6:1, 6:4, 6:4.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Stefanos Cicipas

Počeo je ubedljivo Cicipas, koji je pre samo dva dana izgubio finale u Hamburgu, i poveo sa 3:0. Munar je bio uporan, stizao je mnogo toga, a greške su bivale sve češće u igri Grka. Brzo je Munar vratio brejk, a onda u desetom gemu iskoristio pritisak koji je Cicipas osetio i napravio je brejk za vođstvo u setovima.

U ranoj fazi drugog seta Cicipas promašuje smeč na brejk lopti i tada mu koncentracija potpuno popušta, brzo je bilo 2-0. Očekivan je bio pad Munara u trećem setu je uzeo samo gem, a do tada se i Cicipas stabilizovao i osetno smanjio broj grešaka sa osnovne linije.

Munar ga je i dalje mučio drop šotovima i brzinom, nadoknadio je brejk zaostatka, ali je Cicipas sve više napadao slabiji drugi servis i pogađao. Napravio je ključni brejk u završnici i izjednačio na 2:2.

 

U petom setu se Španac držao do 3:3, na 15-15 je Cicipas napravio viner direktno riternom, a onda je usledila olaka greška Španca. Grk je iskoristio drugu brejk loptu i nedugo zatim došao do pobede, prve u karijeri posle 0-2 u setovima.

U drugoj rundi Cicipasov suparnik biće Pablo Kuevas, koji je u četiri seta izbacio Laksonena. Igrali su prošle nedelje u Hamburgu, Stefanos je dobio Urugvajca u dobrom meču u dva seta.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading