Rafael Nadal otvara vrata svoje akademije i spašava tenis propasti!

Autor:

Sport

18.04.2020

19:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rafael Nadal došao je na ideju kako da se tenis igra tokom pauze u prekinutoj sezoni.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rafael Nadal

Svetska pandemija koronavirusa napravila je velike probleme teniserima, koji ne mogu adekvatno čak ni da treniraju u kućnim uslovima.

Zbog toga je španski superstar odlučio da organizuje kamp za najbolje igrače sa ATP i VTA liste i – ugosti ih u svojoj teniskoj Akademiji.

Nadal planira da ga pretvori u "karantinski kamp" gde bi teniseri i teniserke živeli, trenirali i igrali mečeve, od kojih bi neki čak bili prenošeni na televiziji. 

- Trenutno je tenis najmanje bitna stvar i najvažnija stvar je zdravlje svakoga od nas, ali ako narednih meseci Akademija može poslužiti za pomoć drugim profesionalnim igračima, bilo bi mi drago da dođu da treniraju i da se takmiče- izjavio je Rafa i dodao:

- Iako nismo imali planirane turnire, mislim da će nam nadmetanje između sebe pomoći da održimo nivo kada se krug ponovo pokrene i nastavimo sa turnirima- Rekao je Španac.

Zvaničnom odlukom ATP neće biti nijednog zvaničnog takmičenja do 13. jula, a mnogi smatraju će tako ostati do kraja 2020. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading