ĐOKOVIĆ KAKVOG JOŠ NISTE ČULI: Novak o pobedi nad egom, supruzi, deci, stresu...

Autor:

Sport

28.09.2017

07:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji srpski teniser Novak Đoković govorio je za magazin "Life beyond sport" o svojim počecima, Jeleni Genčić, aktuelnoj situaciji u ovom sportu.

RepublikaFoto: Tanjug/Dragan Kujundžić
Đoković otvorio dušu za francuske medije

Jelena Genčić je bila prvi Novakov trener, a srpski teniser se podsetio da je ona uvek verovala u njega, pošto je bio drugačiji od drugih.

- Nas dvoje smo uvek razgovarali o životu uopšte. Nisu to samo bile priče o tome kako da pogodim forhend ili bekhend na liniju. Pričali smo o klasičnoj muzici, poeziji, o svemu. Ponašala se kao moja majka, a ja dosta dugujem svojim roditeljima - prisetio se Đoković.

 


 

 

 

 


On je istakao da se sve svodi na ravnotežu.

 

 

 - Kao jin i jang. Ako želite da dostignete visine u tako zahtevnom sportu kao što je tenis, morate da imate taj holistički pristup, i da zadovoljavate svoje potrebe, emocionalno, privatno i profesionalno. Posvećen sam tenisu, svojoj porodici, supruzi i deci. Tako dobijam bitku sa svojim egom - objasnio je srpski teniser.

 

 

Đoković je dodao da svako mora da ima neki ventil u životu pomoću kojeg će osloboditi nakupljen stres.

 - "Fleš" - to je serija koju trenutno gledam sa suprugom. U pitanju je američka serija o jednom superheroju. Morate da imate filter, nešto prema čemu ćete da preusmerite misli sa tenisa, kako biste se relaksirali i napunili baterije. To je važno da biste bili motivisani da i sutra odete na teren i ponavljate iste stvari. Pošto se potpuno u "svetu tenisa", nemate društveni život, a ako se ne interesujete za nešto druge, veoma je teško zadržati želju za pobedom - istakao je Đoković.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading