Marej srećniji, ne oseća bol: Kada će na teren?

Autor:

Sport

20.05.2019

14:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Endi Mari se oseća dobro, ali je još neizvesno hoće li se vraćati tenisu, otkrio je njegov brat Džejmi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Endi Marej

Britanac je operisao kuk 28. januara, a nijedan teniser koji se takmiči u singlu nije se vratio na teren posle takve procedure.

Nekadašnji prvi igrač sveta je pre toga najavio da bi ova sezona mogla da mu bude poslednja u karijeri.

Mari nije igrao od kada je izgubio od Roberta Bautiste Aguta u prvom kolu Australijan Opena, a na Vimbldonu se poslednji put takmičio 2017. godine, kada je izgubio od Sema Kverija u četvrtfinalu.

- Endi je u procesu oporavka. U ovom trenutku mislim da je na pravom putu. Njegov cilj je samo da se oporavi, da ojača kuk koliko god da je to moguće. Kada bude mogao da izađe na teren, onda će moći da i trenira na pravi način - kazao je Džejmi.

- U ovom momentu udara lopticu. Ne mogu da kažem da se kreće ili da udara iz pokreta, zato teško je prognozirati kada će da se vrati na teren... Dobro je, ne boli ga ništa, srećniji je. Moraćemo da čekamo. Teško je znati šta će moći da radi.

Nekadašnji prvi teniser sveta može do 20. maja da se prijavi za učešće na Vimbldonu, ukoliko želi da iskoristi "protected ranking". Drugu priliku za prijavu Mari ima do 18. juna, kada igrači podnose zahteve za "specijalne pozivnice".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading