Oscilacije, nervoza, ali pobeda: Novak posle velike borbe slomio žilavog Delbonisa!

Autor:

Sport

24.03.2019

23:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković nije blistao, ali je savladao Federika Delbonisa. Ponovilo se drugo kolo i meč sa Tomićem, Novak je mnogo oscilirao, ali je stigao do važnog trijumfa protiv Federika Delbonisa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Đoković je žilavog Argentinca slomio tek posle tri odigrana seta - 7:5, 4:6, 6:1. Novak se tako plasirao u osminu finala gde ga čeka neumorni Roberto Bautista-Agut.

Ovo je bio prvi međusobni duel dvojice tenisera, a Delbonis se pokazao kao izuzetno tvrd orah. On je u pojedinim trenucima svojom igrom potpuno nervirao Novaka. Nije odstupao od svog stila igre, ali se nije ni predavao nijednog trenutka, što se posebno videlo u drugom setu kada je sa nekoliko spektakularnih poteza ostavljao Novaka nemoćnim. 

Ipak, ništa nije ukazivalo na to da će Delbonis žestoko namučiti najboljeg tenisera sveta. Đoković je odllično započeo meč. Dobro je servirao, brzo je stigao do brejka i veoma lako je poveo sa 5:2. Usledila je propuštena set lopta na servis Delbonisa, što je razbudilo do tada uspavanog Argentinca. Delbonis je napravio ribrejk u devetom gemu, a potom i izjednačio. Uspeo je Novak da prekine taj nalet, da se sabere kada je bilo najvažnije i da drugim brejkom osvoji set.  

Tada se činilo da je Delbonis potpuno slomljen. Đoković je ponovo dobro ušao u set i veoma brzo je poveo sa 3:1. Ipak, od tog trenutka Delbonis počinje da osvaja neke neverovatne poene, uspeo je da vrati brejk i iznervira Novaka, koji je iz besa razbio reket.  Nažalost taj izliv besa nije pomogao Novaku. Argentinac je ušao u neverovatnu seriju i ubrzo je napravio još jedan brejk i poveo sa 4:3. Nole je u narednom gemu propustio tri brejk šanse za izjednačenje, Delbonis se nekako izvukao i stekao nedostižnu prednost od 5:3. Đoković je uspeo da smanji na 5:4, ali je Argentinac sa nulom odservirao za set i tako stigao do izjednačenja.

Po matrici iz prva dva seta, Novak je i treću deonicu počeo u istom stilu. Oduzeo je servis Delbonisu u četvrtom gemu, potvrdio ga u narednom za 4:1. Ali ovaj put nije dozvolio Argentincu da mu još jednom zakomplikuje život. Još jednom je napravio brejk i ubedljivim rezultatom osvojio set. Posle dva sata igre je rešio meč u svoju korist. Na kraju je utisak dobar. Đoković je u osmini finala.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading