Đoković je spreman za maraton!

Autor:

Sport

20.01.2019

08:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Novak Đoković će u osmini finala Australijan Opena igrati protiv 16. igrača sveta Danila Medvedeva. Pred taj duel Đoković je hvalio igru mladog Rusa.

Prvi reket sveta

Novak Đoković se sa 22-godišnjim Danilom Medvedevim sastao dva puta. Srpski teniser je oba puta bio bolji, a ti susreti su se dogodili u 2017. godini. U Dejvis kupu je Medvedev predao pri vođstvu Đokovića 2:1, dok je u Istbornu Srbin bio bolji u dva seta. Đoković pred duel na Australijan Openu kaže da je Medvedev mlad igrač pred kojim je velika perspektiva.   

- Izuzetno dobro igra, nije tolika pažnja na njemu kao na nekim drugima poput Zvereva, Ćorića. Medvedev zaslužuje poštovanje i rezultati koje je beležio u poslednjih šest meseci doveli su ga do najboljeg ranga u karijeri, sve je bliži Top 10 i ima kvalitet da bude tu- rekao je Đoković.

Novak je naveo glavne kvalitete mladog Rusa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Visok je momak, servira izuzetno jako i precizno, a mislim da je napredovao u kretanju, što mu je ranije nedostajalo u igri. Bekhend mu je bolji udarac od forhenda, ali je smanjio i broj grešaka forhendom. Dobio je mnogo mečeva u poslednje vreme, pobedio je neke vrhunske igrače, a ovde još nije izgubio ni set. Dakle, u izuzetnoj formi, ali i ja se dobro osećam. Slično kao u duelu sa Šapovalovom, Medvedev nema šta da izgubi, igraćemo na "Rod Lejver Areni" i ja ću se potruditi da iskoristim iskustvo koje imam da od početka krenem intenzivno sa pravom taktikom. Videćemo gde će nas to odvesti, ja sam fizički spreman da igram i maraton ako je potrebno, koliko je on spreman, to ćemo videti- rekao je Đoković.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading