SA PUTINOM NEMA ŠALE

Autor:

Sport

19.07.2018

05:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki skandal na finalnoj utakmici Svetskog prvenstva u Rusiji kada su tri feministkinje iz kontroverznog sastava Pusi rajot upale na teren Lužnjikija usred duela između Francuske i Hrvatske (4:2) dobio je epilog, i to samo nekoliko dana nakon završetka takmičenja. Sud u Moskvi ekspresno je osudio Veroniku Nikulšinu, Olgu Kurjačevu i Olgu Patkušovu na po 15 dana robije!

15 dana zatvora dobila svaka od tri članice sastava Pusi rajot

Tom prilikom sud im je izrekao i meru zabrane prisustvovanja bilo kojem sportskom događaju u sledeće tri godine.

Među onima koji su upali na teren je bio i jedan muškarac, Pjotr Verzilov, suprug Nadežde Tolokonikove, koja je pre osam godina osuđena na zatvorsku kaznu zbog aktivnosti unutar grupe Pusi rajot.

Da podsetimo, pripadnice ove grupe su uletele na teren tokom finala Svetskog prvenstva, a obezbeđenje ih je posle jurnjave uhvatilo i iznelo sa terena. To je bio bukvalno jedini incident tokom čitavog Mundijala u Rusiji, koji je bez dileme najbolje organizovano sportsko takmičenje svih vremena.

15 dana zatvora dobila svaka od tri članice sastava Pusi rajot

Pusi rajot je ruski feministički kolektiv iz Moskve koji deluje u pank-rok muzičkom sastavu. Članice su poznate po provokativnom i političkom delovanju na javnim mestima, a važe za velike protivnice ruskog predsednika Vladimira Putina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading