Kremlj: Pobeda nad Španijom proslavljena kao kraj rata 1945.

Autor: Tanjug

Sport

02.07.2018

12:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trijumf fudbalske reprezentacije Rusije nad Španijom posle penala u osmini finala Svetskog prvenstva u toj zemlji je proslavljen sa sličnom euforijom kao svojevremeno u Sovjetskom savezu pobeda u Drugom svetskom ratu, saopšteno je iz Kremlja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Portparol Dmitri Peskov izjavio je da su slike slavlja širom Rusije, po mnogim aspektima, uporedive sa onim iz 1945. godine kada je okončan Drugi svetski rat porazom Nacističke Nemačke.

- U ovom slučaju ne govorimo o pobedama u ratu, već u sportu. Ovo što sam video možemo da uporedimo sa događajima iz 9. maja 1945 -  rekao je Peskov novinarima, a prenosi Rojters.

Predsednik Rusije Vladimir Putin nije prisustvovao pobedi ekipe Stanislava Čerčesova nad Španijom na moskovskom Lužnjikiju (1:1, 4:3 u penalima), za razliku od otvaranja na istom stadionu kada su Rusi nadigrali Sudijsku Arabiju, ali je na stadionu bio premijer Dimitri Medvedev.

Ruski fudbaleri u četvrtfinalu se sastaju sa Hrvatskom u subotu u Sočiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading