Keiroš kritikuje VAR i FIFA: Za "male" ne važe ista pravila!

Autor:

Sport

26.06.2018

08:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor Irana Karlos Keiroš izjavio je posle remija sa Portugalcima 1:1 da je njegov zemljak Kristijano Ronaldo trebalo da dobije isključenje nakon udaranja jednog iranskog fudbalera, ali je dodao da pravila ne važe za sve isto, odnosno da su manje selekcije podređene.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Keiroš u razgovoru sa sudijom Kaseresom

Iran je sa remijem 1:1 eliminisan sa prvenstva, iako je na kraju imao veliku šansu za pobedu i prolaz u drugi krug, a Keiroš je smatrao da glavni sudija Kaseres nije smeo da pokaže crveni Ronaldu, iako je pogledao snimak.

- Realno je da zaustaviš igru, pogledaš VAR i vidiš lakat. Udaranje laktom je crveni karton prema pravilima. Ipak, to nije tako kada su preko puta Mesi ili Ronaldo. Ovde nije priča o sudijama, već o stavu, hrabrosti i karakteru. Odluke moraju da budu jasne za sve, Infantino i VAR ne idu u pravom smeru - rekao je Keiroš na konferenciji za medije posle utakmice. 

Keiroš ponosno naglašava da je Iran doneo puno Mundijalu u Rusiji. 

- Bili smo jako konkurentni, svakog minuta, duela igrajući sa najboljim ekipama sveta. Iran je, bez sumnje, sa disciplinom, stavom, kontrolom, zaslužio da pobedi Portugaliju. Ipak, u fudbalu nema pravde - zaključio je Keiroš. 

Ovo je drugi selektor na prvenstvu koji se žali zbog selektivnosti prilikom gledanja snimka, pošto je Mladen Krstajić izjavio da je Feliks Brih na susretu protiv Švajcarske oštetio Srbiju zbog nedosuđenog penala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading