Nigerijci preklinju Hrvate da igraju s najjačim timom, DA LI AFRIKANCE ČEKA KARMA?

Autor:

Sport

25.06.2018

08:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatska je pobedila u prva dva meča grupe D Nigeriju i Argentinu, obezbedili su prolaz u drugi krug i prvo mesto. Selektor Zlatko Dalić je najavio da će rezervisti dobiti šansu protiv Islanda, a iz Nigerije negoduju zbog ovakve odluke.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nigerijci na duelu protiv Islanda

Kapiten Nigerijaca Džon Obi Mikel je prvi podigao glas i pozvao hrvatski tim da poštuje fer-plej i odigra maksimalno do kraja.

Međutim, oglasio se bivši selektor Srbije Havijer Klemente, koji se sada očigledno sladi zbog sudbine Nigerije, jer je on prošao kroz sličnu stvar sa Špancima na Mundijalu 1998. godine.

- Nikada ne znaš u životu šta te čeka. Sve se kreće i okreće. Obi Mikel traži od Hrvata da igraju sa najjačim timom i poštuju fer -plej, a Nigerija je 1998. godine igrala sa rezervama protiv Paragvaja i izbacila Španiju sa Mundijala. Tada im fer-plej nije bio mnogo bitan - napisao je Klemente.

Bask je time aludirao na bolan 24. jun 1998. godine kada je Nigerija, koja se plasirala u osminu finala, izgubila od Paragvaja sa drugim timom sa 3:1 u poslednjem kolu i time omogućila Južnoamerikancima da preskoče "Crvenu furiju" na tabeli čime su je poslali kući.

Utakmice odluke između Nigerije i Argentine, te Hrvatske i Islanda na programu su u utorak od 20 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading