ŠIPTARE IZBACUJU SA SVETSKOG PRVENSTVA?

Autor:

Sport

25.06.2018

05:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proterajte Šiptare sa Svetskog prvenstva, zagrmela je svetska fudbalska javnost na sraman potez Granita Džake i Džerdana Šaćirija.

RepublikaFoto: Starsport

Pokazivanje rukama dvoglavog orla sa zastave Albanije prilikom proslave golova u pobedi nad Srbijom (2:1) direktno je mešanje politike u sport, smatraju čak i engleski mediji, koji tradicionalno nisu na našoj strani.

Prema propisima FIFA, piše ugledni list San, za svaku političku provokaciju sledi suspenzija od najmanje dve utakmice neigranja. To bi značilo da albanski dvojac ne bi mogao da nastupi protiv Kostarike u sredu, a onda ni u osmini finala. Kako su Švajcarci nemoćni bez igrača koji poreklo vode sa Kosova (Šaćiri rođen u Gnjilanu), prognozira se da bi im tu bio kraj protiv Nemačke ili Meksika.

RepublikaFoto: Starsport

OGRADA PARLAMENTA

Kakav su skandal napravili, potvrđuje činjenica da se Šaćirija i Džake odrekla čak i švajcarska javnost. Tamošnji mediji podsećaju da su oni 2014. muški obećali da neće slaviti uz dvoglavog orla, a sad su pogazili reč. Leđa im je okrenuo i švajcarski parlament. Za poslanicu Narodne partije Švajcarske Natali Rikli to čak i nisu golovi za njenu zemlju.

- Nisam srećna, golovi nisu postignuti za Švajcarsku, već za Kosovo. Mi se na Mundijalu borimo za Švajcarsku, Kosovo i ne igra - istakla je Riklijeva.

PRAVE SE MUTAVI

S druge strane, FS Švajcarske se pravi mutav. Oni ne vide ništa sporno u tome što albanski fudbaleri praktično ne brane njihove boje.

- To nije bila politička poruka, već spontana reakcija igrača. Nisam siguran da će FIFA uopšte reagovati. Sve zavisi kako se proceni u disciplinskoj komisiji - rekao je funkcioner saveza Klaudio Sulser.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading