EVO KAKO JE ŠVAJCARSKA BAGRA OPLJAČKALA SRBIJU!

Autor:

Sport

25.06.2018

05:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemačkog lopova Feliksa Briha za meč protiv Švajcarske delegirao Švajcarac Masimo Busaka, a za sve to znao je Švajcarac na čelu svetske kuće fudbala Đani Infantino.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Čist penal nad Mitrovićem

Fudbalska reprezentacija Srbije opljačkana je brutalno protiv Švajcarske (1:2) u 2. kolu Mundijala u Rusiji, a sve je vešto izrežirala Svetska fudbalska federacija FIFA! Sedište svetske kuće fudbala nalazi se u Cirihu, u Švajcarskoj. Na čelu te organizacije nalazi se Švajcarac Đani Infantino, koji je na toj funkciji nasledio zemljaka Sepa Blatera. Čovek koji na čelu suđenja u okviru FIFA je, pogađate, Švajcarac.

Masimo Busaka: VAR važi za sve osim za Srbe

Reč je o Masimu Busaki, bivšem arbitru koji je prve fudbalske korake napravio u pretežno italijanskom kantonu Tičino. U komšiluku mu je možda bila porodica člana švajcarske reprezentacije Valjona Behramija, koja se tamo nastanila po odlasku sa Kosova i Metohije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Osakatio vezni red žutim kartonima: Brih

 

ĆASKALI NA NEMAČKOM

Da su mogli, Švajcarci bi nekog svog zemljaka delegirali da sudi Srbiji. Kako je to nemoguće po fudbalskim pravilima, učinili su najveći mogući napor da njihov 13. igrač na terenu bude nešto što je najbliže Švajcarcu. Izvukli su Nemca, i to ne bilo kog, već do prošle nedelje uglednog Feliksa Briha. Najboljeg sudiju u 2017. godini. A šta je uradio Brih? Uništio nas žutih kartonima u prvom poluvremenu, ćaskao na nemačkom sa svojim "saigračima" uz redova Švajcarske, iritirao Mitrovića konstantnim faulovima u napadu kao da je reč o vaterpolu ili košarci. Vrhunac lopovluka desio se sredinom drugog poluvremena, kada su dva fudbalera Švajcarske rvačkim zahvatima davila Mitrovića u petercu, a Brih je dosudio kontrafaul. Odbio je potom da pogleda VAR iako su mu arbitri iz kabine sa video-tehnologijom sugerisali da bi to trebalo da uradi. Video je to ceo svet, a hrabri i nezavisni fudbalski ljudi su bez dlake na jeziku rekli da je Srbija opljačkana i uskraćena za penal.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Brih sa Švajcarcima pričao na Nemačkom

SPECIJALNI POMOĆNIK

Tako je napravljen sistem u kom naša zemlja jednostavno nije u mogućnosti da pobedi. Jer nalogodavac je Švajcarac, pobednici su Švajcarci, specijalni pomoćnik došao je iz Nemačke, a konačne sudije u kancelarijama FIFA će ponovo biti Švajcarci. Umesto da imamo šest bodova u džepu i overen plasman u osminu finala, moraćemo da pobedimo Brazil u poslednjem kolu da bismo stekli to pravo, koje nam je nepravedno oduzeto.

Međutim, predsednik FSS Slaviša Kokeza ne sumnja samo u jednog Švajcarca. Onog glavnog - Đanija Infantina.

- Siguran sam da je predsednik FIFA Đani Infantino pošten čovek i očekujem od njega da iz FIFA skloni ljude poput Masima Busake jer štete i narušavaju ugled organizacije koju Infantino pokušava da reformiše - rekao je Kokeza za Srpski telegraf.

Foto: Srpski telegraf

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
sasa

25.06.2018 08:07

Evo ti, Swissovo (Kosovska Svajcarska) je rodjen!