Poljaci kažnjeni: Pored Šaćirija i Džake i Krstajića očekuje kazna

Autor:

Sport

24.06.2018

15:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svetska fudbalska federacija FIFA kaznila je Fudbalski savez Poljske sa 10.000 švajcarskih franaka zbog transparenata sa političkim porukama koje su poljski navijači razvili na Mundijalu u Rusiji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ilustracija: Foto

Poljska je na startu Svetskog prvenstva u Rusiji izgubila od Senegala sa 2:1.

Poljaci su neprijatno iznenadili svoje navijače porazom u prvom kolu, a nije prošlo neopaženo ni ponašanje njihovih navijača. Iako FIFA nije zalazila u detalje i obrazložila šta se konkretno nalazilo na spornom transparentu, Poljacima je kazna odrezana zbog uvredljivog banera sa političkim porukama. 

I jedni i drugi moraju što obećava dobar meč. 

Do sada je kažnjen FS Meksika zbog neprimerenog ponašanja i navijanja usmerenog protiv gej populacije, kao i FS Srbije zbog političkih poruka navijača na meču sa Kostarikom. 

Disciplinski postupci su povedeni protiv FS Argentine i FS Hrvatske zbog incidenata u kojima su učestvovali njihovi navijači, kao i protiv fudbalera Švajcarske Granita Džake i Džerdana Šaćirija, koji su posle postignutih golova na utakmici sa Srbijom provocirali protivničke navijače. 

Pokrenut je disciplinski postupak i protiv selektora Srbije Mladena Krstajića, koji je je pod istragom zbog svojih izjava i komentarisanja suđenja nemačkog arbitra Feliksa Briha u utakmici sa Švajcarskom.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading