Počinje poslednje kolo po grupama

Autor:

Sport

24.06.2018

21:34 >> 14:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U toku je 11. dan Svetskog fudbalskog prvenstva u Rusiji, koje traje do 15. jula.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Radamel Falkao

Na programu danas četiri utakmice:  U grupi A - Urugvaj - Rusija i Egipat - Saudijska Arabija od 16 časova, dok u večernjem terminu od 20 igraju Maroko - Španija i Iran - Portugalija

23.50 - Naša poslovica kada nešto zaboravimo pa moramo da se vratimo po to neophodno kaže "Ko nema u glavi ima u nogama", ipak zahvaljujući dobrim ljudima jedan Englez je ušao da gleda svoju selekciju, nije morao da se vraća kući po kartu. Više o tome OVDE

23.30 - Iako su više nego ubedljivo izgubili utakmicu od Engleske, Panamci su ponosni što su se uopšte našli u Rusiji

 

 

23.00 - Zašto Luka Modrić ne može do Zlatne lopte, a razlog nisu ni Mesi ni Ronaldo? Više o tome OVDE

22.30 - Havijer Maskerano je stao na put pričama o rasulu u svlačionici Argentine, više o tome možete pročitati OVDE

22.18 - Ukoliko vas zanima šta se dešavalo danas u "Orlovom gnezdu" pročitajte OVDE i OVDE

22.07 - Galeriju sa treninga orlova pogledajte OVDE

21.55 - Kolumbija - Poljska 3:0. Poljaci i pre trećeg meča nemaju šanse da prođu dalje

 

21.34 - Kvadrado za ubedljivu prednost 3:0. Kontra Kolumbijaca ubojita

 

21.29 - Falkao duplira prednost Kolumbije, Poljaci pakuju kofere

21.20 - U drugom poluvremenu Poljska igra konkretnije nego u prvih 45 minuta

20.49 - Kolumbija bolja i konkretnija, zasluženo vodi na poluvremenu

20.39 - Mina je strelac gola za Kolumbiju. Isplatili su se napadi 

20.02 - Utakmica je počela!

19.45 - Ni Poljaci ni Kolumbijci ne smeju sebi da dozvole kiks u ovom meču s obzirom da Japan i Senegal već imaju po četiri boda, tako da će se definitivni prolaznici iz ove grupe znati posle trećeg kola

19.20 - Sledeća utakmica koju pratimo i koja zatvara program ove nedelje i dana je Poljska - Kolumbija

 

 

18.45 - Podela bodova Japana i Senegala u drugom kolu Mundijala, obe ekipe imaju po četrir boda

 

 

18.34 - Japanci slave Hondu koji samo što je ušao postiže gol

 

18.26 - Vage donosi novu prednost Senegalu

 

17.46 - Na poluvreme se odlazi rezultatom koji odgovara i jednima i drugima 1:1

17.36 - Japan konkretizuje svoju dobru igru i dolazi do izjednačenja preko Inuija

17.11 - Senegal je poveo golom Manea

 

17.00 - Drugi meč dana je Japan - Senegal. Oba tima imaju po tri boda iz prvog kola s obzirom da su savladali Poljsku odnosno Kolumbiju

16.30 - A šta radi bivši selektor Engleske Sem Olerdajs?

 

 

16:07 - Poznati su sastavi timova za meč Japan - Senegal

 


15:52 - Engleska je deklasirala Panamu 6:1! Opširnije pročitajte OVDE

 

 

 

 

15:43 - Selektor fudbalske reprezentacije Rusije Stanislav Čerčesov izjavio je da neće menjati sastav za utakmicu protiv Urugvaja, iako će se njegova ekipa u tom duelu boriti za prvo mesto u Grupi A, uoči plasmana u osminu finala SP. - Nema razloga da nešto menjamo za sutrašnju utakmicu, osim ako nam lekarski tim ne kaže drugačije. Meč protiv Urugvaja pripremili smo na isti način kao i za prethodne mečeve, čak iako smo se plasirali u drugu fazu - rekao je Čerčesov. Fudbaleri Rusije igraju u ponedeljak od 16 časova u Samari protiv Urugvaja utakmicu trećeg kola Grupe A, za prvo mesto u grupi. Obe ekipe su prošle dalje, a Egipat i Saudijska Arabija će završiti takmičenje posle te utakmice.

15:34 - Panama postiže gol i smanjuje vođstvo Engleza na 6:1. Ovo je prvi gol Paname u istoriji Mundijala. U strelce se upisao Baloj.

 

 


15:30 - Selektor fudbalera Japana Akira Nišino izjavio je da je rekao svojim igračima da se, u pripremi za meč protiv Senegala, podgoje i porastu, ali da oni to nisu uspeli da urade. - Poslednjih par dana rekao sam svojim igračima da porastu pet centimetra i da se ugoje pet kilograma, ali oni to nisu uspeli. Ipak ćemo morati da pokušamo da pobedimo koristeći loptu - šaljivo je rekao Nišino. Na račun fizičkog izgleda Azijata našalio se i trener Južne Koreje, koji je izjavio da je svojim igračima zamenio brojeve na dresovima na treningu pred meč sa Švedskom, jer Evropljani teško razlikuju njihove igrače samo prema licu.

15:18 - Engleska postiže gol preko Kejna. Iako se činilo da se radilo o ofsajdu, VAR tehnologija je pokazala da je gol regularan. Lopta je pogodila Kejna i prevarila je golmana Paname. Kejn je potom napustio igru, a na teren je ušao Vardi.

 

 

15:15 - Švedski fudbaler Džimi Durmaz dobio je pretnje smrću na društvenim mrežama posle meča sa Nemačkom u drugom kolu SP u Rusiji. Opširnije OVDE

 

 

15:02 - Počelo je drugo poluvreme na meču Panama - Engleska

14:59 - Španac Antonio Mateu Lahoz sudi meč Hrvatska - Island.

 

14:56 - Štoper hrvatske reprezentacije Dejan Lovren smatra da je njegov saigrač Luka Modrić najbolji vezista na planeti. - Sjajno je igrati s Lukom, merak pravi, treba više pažnje da mu se posveti kao igraču. Da je Nemac ili Španac bio bi među top tri igrača sveta, a mogao bi da osvoji i Zlatnu loptu. Ipak, mi smo Hrvati, nemam pojma kako nas gledaju. Luka je trenutno najbolji vezista sveta - rekao je štoper Liverpula.

14:48 - Kraj prvog poluvremena na meču Panama - Engleska. Englezi vode 5:0!

 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
RepublikaFoto: Tanjug/AP
RepublikaFoto: Tanjug/AP

 

 

14:45 - Novi penal za Engleze. Kejn je oboren u šesnaestercu Paname, a sudija je ponovo pokazao na penal. Kejn je ponovo precizan.

 

 

14:40 - Stons se ponovo upisuje u strelce. Panami preti potop. 4:0 za Engleze!

 

 


14:36 - Panama pred debaklom. Englezi vode 3:0. Ovog puta u strelce se upisao Lingard.

 

 

 


14:22 - Engleska golom Kejna iz penala vodi 2:0!

 

 

 


14:13 - Kineskih navijača ima i na meču Panama - Engleska
 

 

 

RepublikaFoto: Tanjug/AP

14:08 - Golll!! Engleska vodi golom Stonsa!

 

 

 

14:06 - Francuski fudbalski reprezentativac Antoan Grizman rekao je da je uveren da će se na SP vratiti u dobru formu. Grizman je iznudio i iskoristio penal u utakmici protiv Australije i pobedi od 2:1, ali osim toga nije ulazio u šanse, pa ga je selektor Didije Dešan izveo iz igre 20 minuta pre kraja. Posle loše igre u meču protiv Perua (1:0), Grizman je zamenjen u 80. minutu. - Biću sve bolji. Isto je bilo i na Evropskom prvenstvu. Tek posle druge faze sam počeo da igram zaista dobro - rekao je Grizman.

14:00 - Počeo je meč Engleska - Panama

 

 

 

 


13:53 - Oskar Vašington Tabares najavio je da će uz pomoć štaka ući na stadion u Samari i predvoditi nacionalni tim Urugvaja protiv Rusije. On od 2016. godine boluje od Gilen-Bareovog sindroma, retke  bolesti nervnog sistema, koja se najčešće završi paralizom. - Nije neizdrživo, navikao sam. Pošto je ovo hronično oboljenje, ima dana kada ne osećam nikakve bolove i kada je sve u redu - kazao Tabares.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

13:42 - Selektor Švedske Jane Anderson optužio je klupu Nemačke da su se stručnom štabu protivnika "rugali u lice" proslavljajući gol Tonija Krosa u 95. minutu, koji je "pancerima" doneo pobedu. Nemačkoj je pretilo ispadanje sa turnira, kada je Kros "izmislio" pogodak za spas nacionalnog tima i obezbedio pobedu rezultatom 2:1. - Slavili su tako što su trčali ka nama i hvalisali nam se u lice. To me je razljutilo -  kazao je Anderson.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

13:33 - Rus promenio ime zbog SP

 

13:24 - Fudbaler Južne Koreje Son Hung-Mina plakao je posle poraza od Meksika (1:2). Južna Koreja je ovim porazom ostala bez šansi da se plasira u osminu finala SP. - Igrali smo kao da su naši životi zavisili od tih utakmica. Pokušavao sam da zadržim suze, ali nisam kada sam video svoje kolege. Neki od nas su igrali i povređeni - rekao je Son.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

13:13 - Poznati su sastavi Paname i Engleske

 

 

 

 

 

13:05 - Dušan Tadić i Milan Rastavac očekuju pobedu protiv Brazila. Opširnije pročitajte OVDE

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

12:48 - Navijači Paname stižu na meč sa Englezima

 


12:33 - Senegalci se pripremaju za meč sa Japanom

 

12:11 - Selektor Irana Karlos Keiroš rekao je da će se njegova ekipa u predstojećem meču protiv Portugala na SP boriti za svoje snove. Iran je u prvom kolu Grupe B pobedio Maroko sa 1:0, a potom je istim rezultatom izgubio od Španije.  Izabranici Kairoša poslednji meč u grupi, protiv Portugala, dočekuju sa tri boda, odnosno imaju bod manje od Španije i Portugala. 

11:57 - Francuzi brane Pogbu

 

 

11:45 - Organizatori SP čestitali rođendan Mesiju

 

11:24 - Evo u čemu prednjači Mesi na SP

 

 

 

11:11 - Odluka disciplinske komisije FIFA da pokrene istragu protiv dva švajcarska reprezentativca Đerdana Šaćirija i Granita Džake je ispravna, jer su oni svojim naivnim delovanjem naneli, ne samo sebi, već i timu štetu, ocenio je u komentaru urednik sportske redakcije visokotiražnog švajcarskog dnevnika Blik Feliks Bingeser. Opširnije pročitajte OVDE

11:01 - Islanđani idu na pobedu protiv Hrvatske


10:53 - Falkao na treningu uoči duela sa Poljskom

 

10:46 - Još malo zanimljivosti sa Mundijala

 

 

10:33 - Fudbalski savez Švajcarske (SFV) ne očekuje kaznu za reprezentativce albanskog porekla Granita Džaku i Džerdana Šaćirija zbog njihove provokacije prilikom proslave golova protiv Srbije. Džaka i Šaćiri su golove proslavili "sklapanjem ruku u obliku orla što je aluzija na tzv. Veliku Albaniju" i zbog toga se nalaze pod istragom FIFA i mogućom kaznom. Ipak, iz Saveza su potvrdili da je "obavljen razgovor" sa Džakom i Šaćirijem i da im je skrenuta pažnja da ubuduće ne šalju političke poruke sa terena.

10:16 - Senegalci očekuju protiv Japana

 

10:05 - Falkao i Hames Rodrigez će biti glavne uzdanice Kolumbije


10:01 - Evo šta Gari Lineker kaže o pobedi Nemaca

 

09:51 - Lekari brazilske fudbalske reprezentacije poslednjih dana su imali pune ruke posla, a prvi put u karijeri doživeli su da im se povredio i trener. - Mi smo u situaciji da nam je čak i selektor povređen. Ovo mi se desilo prvi put u karijeri - rekao je timski doktor Rodrigo Lasmar.  Tite se povredio dok je proslavljao vodeći gol svoje ekipe protiv Kostarike na Svetskom prvenstvu u Rusiji. Za povredu selektora kriv je i rezervni golman Ederson Moraes, koji ga je nenamerno gurnuo dok je trčao iza njega. 

09:43 - Selektor Engleske Garet Sautgejt očekuje pobedu protiv Paname.

 

09:29 - Park fudbala je atrakcija u Moskvi.

 

09:24 - Jedan od najboljih igrača sveta Lionel Mesi danas slavi rođendan.

 

 

09:19 - Ovako Lukaku slavi golove.

 


09:11 - Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Slaviša Kokeza potvrdio je da je FSS poslao zvaničnu žalbu FIFA i ocenio da je srpski tim "brutalno opljačkan" od sudija na utakmici sa Švajcarskom. Opširnije pročitajte OVDE

RepublikaFoto: Republika.rs

09:00 - Jedanaestog dana Svetskog prvenstva u Rusiji igraju se tri utakmice, u grupama G i H. Dan otvaraju u 14.00 časova Engleska i Panama, od 17.00 na programu je meč između Japanaca i Senegalaca, dok od 20.00 časova snagu odmeravaju Poljska i Kolumbija.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading