Vučić o hrvatskim fudbalerima: Ako im je jedina hrana mržnja prema Srbima, neka im!

Autor: Tanjug

Sport

22.06.2018

10:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da bi se, da je na mestu Hrvata, radovao velikoj pobedi nad Argentinom na Svetskom prvenstvu u fudbalu, te da ne razume to što je nekome najveća hrana - mržnja prema susedu, prema Srbima.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Vučić će bodriti fudbalere Srbije protiv Švajcarske

Vučić je to rekao odgovarajući na pitanja novinara kako komentariše to što su reprezentativci Hrvatske pobedu proslavili uz nacionalističke pesme pevača Marka Perkovića Tompsona, koji glorifikuje ustaštvo, i ponovio da takve stvari ne razume, uz poruku "neka pevaju šta hoće".

Kako je rekao, mi ćemo večeras, kada reprezentacija Srbije igra protiv Švajcarske drugo kolo grupne faze SP, iako ima i onih koji kritikuju i nipodaštavaju svoje sportiste, naše fudbalere, bez obzira na rezultat, pozdraviti, bodriti, biti sa njima i nastaviti tako da se ponašamo i kada gube i kada pobeđuju.

Predsednik Srbije je dodao i da je siguran da će reprezentativci "ostaviti srce na terenu", a na nama je, kaže, da ih bodrimo.

Odmah posle utakmice u ruskom Nižnjem Novgorodu, pesmom "Bojna Čavoglave" odjekivala je svlačionicom hrvatske reprezentacije, što je na svom Instagram profilu objavio odbrambeni fudbaler Dejan Lovren.

Inače, ta Tompsonova pesma počinje sa spornim ustaškim pozdravom "za dom spremni", koji je, inače, prema hrvatskom ustavu zabranjen da se koristi.

Pomenuta pesma sadrži i stihove "Čujte srpski dobrovoljci, bando, četnici, stići će vas naša ruka i u Srbiji", s tim da taj deo Lovren nije postavio na internet.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (20)

Loading
Bojan

22.06.2018 10:34

Uvek će se oni hvatati nas Srba, jednostavno imaju kompleks od nas.

Dusanka

22.06.2018 10:35

Dobro je porucio predsednik hrvatskoj reprezentaciji. Ocigledno je da ne znaju nikako drugacije da proslavljaju pobedu nego da vredjeju Srbe ali za ovo zasluzuju kaznu.

Andrej

22.06.2018 10:37

Upravo tako, neka im!

Bilja

22.06.2018 10:47

Njihovo ispoljavanje mržnje čak i u sportu pokazuje kakvog su mentalnog bsklopa i koliko su zatrovani mržnjom.